6 победи от 6 мача записаха родните тенисисти на старта

...
6 победи от 6 мача записаха родните тенисисти на старта
Коментари Харесай

Отлично начало на българските таланти на турнир от Тенис Европа

6 победи от 6 мача записаха родните тенисисти на старта на шампионата за юноши и девойки до 14 година от първа категория на Тенис Европа в румънската столица Букурещ.

Това е първото присъединяване на шампионат за отбор - 2009 година от пътуващите тимове във възрастовите групи до 12 година и до 14 година, които са обезпечени финансово за присъединяване в шампионати през календарната 2023 година Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подкрепя присъединяване на млади надарени състезатели за присъединяване на интернационалните шампионати. През тази година 16 девойки и момчета родени сред 2009 и 2012 година ще бъдат подкрепени за присъединяване на по седем шампионата от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разноски на младите ни гении.

Отбор 2009 година е в състав Калоян Шиков, Александър Толев, Брияна Иванова и Елеонора Тонева с треньор Димо Толев.

Освен тях на шампионата в Букурещ вземат участие и още от най-хубавите български състезатели в тази възрастова група.

При юношите Калоян Шиков победи с 6:1, 6:0 Чезар Симион от Румъния. Димитър Топчийски отстрани с 6:1, 6:2 Александру Крачун от Румъния. Александър Костадинов се наложи със 7:5, 6:1 над Робин Иван от Румъния.

При девойките Брияна Иванова разгроми с 6:0, 6:0 Сандра Чобика от Румъния. Елеонора Тонева победи с 6:2, 6:3 Ана Лазар от Румъния. Анастасия Бързакова се наложи с 6:1, 6:1 над Мара Тампя от Румъния.

Днес срещите си от първия кръг на сингъл ще изиграят Александър Толев, Пламен Колев, Адриан Христов и Борис Борисов при юношите и Андрея Глушкова, Никол Нунева и Каролина Костова при девойките.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР