6 нови маршрута и обновена честота на полетите от града

...
6 нови маршрута и обновена честота на полетите от града
Коментари Харесай

Wizz Air добави втори самолет във Варна

6 нови маршрута и актуализирана периодичност на полетите от града през 2019 година

„ Експанзията въз основата ни е доказателство за нашия ангажимент към България ”, съобщи Андрас Радо, управител Корпоративни връзки на Wizz Air (снимка: Wizz Air)

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air разгласи, че усилва потенциала въз основата си във Варна, като прибавя още един аероплан Airbus A320, 6 нови маршрута и обновява честотата на някои от към този момент съществуващите полети.

Airbus A320 ще се причисли към флотилията на Wizz Air във Варна през юли 2019 година, което съставлява спомагателна инвестиция от страна на самолетната компания в България от над 100 млн. щатски $ и ще докара до разкриване на 35 нови директни работни места.

С идването на новия Airbus флотилията на компанията в страната ще нарасне до общо 9 самолета: два, основани във Варна, и седем – в София. В резултат, потенциалът на Wizz Air в България ще се увеличи с 14% по отношение на миналата година, което ще откри отражение в нови направления и обновена периодичност на полетите.

Новите направления на Wizz Air от Варна ще започват от юли 2019 година Те ще свържат морската столица с 3 дестинации в Германия – Хамбург, Кьолн и Берлин. Клиентите от Варна ще могат да се възползват също от полети до Париж, Ливърпул и Копенхаген.

„ Експанзията въз основата ни е доказателство за нашия ангажимент към България – пазар, на който сме отдадени към този момент над 12 години. Новият аероплан ще дойде във Варна на 1 юли 2019 година и ще сътвори 35 нови работни места в Wizz Air ”, съобщи Андрас Радо, управител Корпоративни връзки на Wizz Air.

Първият полет на Wizz Air от Варна излетява през 2007 година През първите 11 месеца на 2018 година над 400 000 пасажери са се възползвали от Wizz и са пътували по маршрутите от и до Варна, което съставлява 48% нарастване по отношение на 2017 година
още по тематиката
В същото време самолетната компания отбелязва общ годишен растеж от 17% на пасажерите от и до България, като за интервала януари-ноември 2018 година към този момент е превозила над 2,8 млн. души. С активността си в страната самолетната компания е подкрепила косвено откриването на повече от 2000 работни места в обвързваните с нея промишлености, оповестиха нейни представители на конференция във Варна.

С решението да базира 2-ри аероплан във Варна Wizz Air към този момент ще разполага с над 500 000 места по 14-те си маршрута от Варна и с общо 3 млн. места по своите 49 маршрута от и до България. Wizz към този момент предлага 49 маршрута от три летища в България до 18 страни.

„ Заедно с нашите сътрудници и другари от Wizz Air, ще дадем опция на повече варненци да пътуват и на повече туристи да се срещнат с красивото българско Черноморие ”, сподели Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на Фрапорт България, оператор на летище Варна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР