6 546 466, 29 лв. са отделените средства за програмния

...
6 546 466, 29 лв. са отделените средства за програмния
Коментари Харесай

Инвестират над 6,5 млн. лв. в образователна инфраструктура в Кюстендил

6 546 466, 29 лева са отделените средства за програмния интервал 2014 – 2020 по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и Програма за развиване на селските региони за област Кюстендил. С тях се правят ремонтни действия, възобновяване и реорганизация на просветителната инфраструктура на 3 учебни заведения и 4 детски градини. Това стана ясно по време на цивилен разговор на тематика обучение, който се състоя в Кюстендил. В разговора присъединяване взеха зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, народните представители Кирил Калфин, Радослава Чеканска, Ася Пеева и Борислав Борисов, регионалният координатор на ГЕРБ Виктор Янев, кметът на общината Петър Паунов и ръководителят на локалния парламент Михаела Крумова.

„ Една от главните цели на гражданския разговор е да отчетем работата, която е свършило държавното управление в областта на образованието. Искаме да чуем от първо лице вашите отзиви и рекомендации “, обърна се към присъстващите регионалният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Виктор Янев.

„ Основен акцент е и провеждането на ефикасна политика, ориентирана към очистване на неграмотността и повишение качеството на образованието “, уточни Янев. Той регистрира, че над 1 милиарда и 380 млн. лева са средствата, които се отделят за обучение в мандата 2017 – 2021 година „ За 2019 година междинната брутна заплата на учителя надвишава междинната за страната “, означи още регионалният координатор на ГЕРБ – Кюстендил.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР