6 милиона и 700 хиляди лева е бюджетът за провеждане

...
6 милиона и 700 хиляди лева е бюджетът за провеждане
Коментари Харесай

6,7 млн. лева ще струва вотът в чужбина, най-много машини трябват за Турция

6 милиона и 700 хиляди лв. е бюджетът за осъществяване на, оповестиха от министерството на външните работи, представени от БНР.
От съвсем 570 планирани секции зад граница в 300 ще се гласоподава машинно, сочи анализът на външното министерство. Най-много с машини ще се гласоподава в - от 57 секции там в 46 се чака вотът да е с машина.
 ЦИК разгласява листата на секциите в чужбина за вота на 11 юли ЦИК разгласява листата на секциите в чужбина за вота на 11 юли
Централната изборна комисия разгласи листата на местата в чужбина, на които ще се образуват изборни секции на предварителните парламе...
От 128 страни, до които е отправено искане за позволение, 17 страни към този момент са дали единодушие за осъществяване на предварителния избор на 11 юли. Сред тях са Англия, Турция, Република Северна Македония, Белгия, Австрия и Испания.
Служебният министър на външните работи разяснява обсъжданото предложение по време на съвещание на Министерски съвет на 11 юли да могат да гласоподават единствено българите зад граница, които заплащат налози у нас.
" Това е политическо решение. За да нямат право български жители, които не си заплащат налозите у нас, да гласоподават, би трябвало да се преработи Изборният кодекс. А за това би трябвало да има парламент ".
Посолствата на България изпращат мнения за разкриване на секции до. Калин Анастасов, който е част от работната група за образуване на вота към външното министерство съобщи, че не се предлага понижаване на секции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР