6 красиви гола паднаха в демо мач между ветерани на

...
6 красиви гола паднаха в демо мач между ветерани на
Коментари Харесай

Фен Купа 2017 „акостира“ в Бургас с Милен Георгиев и Станчо Цонев

6 красиви гола паднаха в демо мач сред ветерани на „ Черноморец " и „ Нефтохимик "

Остава по-малко от месец до края на полуфиналната фаза на Kamenitza Фен Купа 2017. Шест районни полуфинални кръга към този момент са в историята, а седмият започва с доста страсти през днешния ден на игрищата в състезателен комплекс „ Каменица Арена " в Бургас. Участващите тимове са общо 32 (26 от Бургас и 6 от Ямбол). В рамките на уикенда те ще премерят сили за купата районен първенец, която ще обезпечи на първенеца място в националните финали на Фен Купа 2017.
Стотици почитатели от града и района се събраха на игрищата на „ Каменица Арена ", с цел да отбележат старта на футболната фиеста и да се насладят на динамичните дербита. Сред тях имаше голям брой футболни ветерани, отпред с легендите на „ Нефтохимик " Милен Георгиев и Станчо Цонев. Именно те дадоха формален старт на мачовете, съпроводени от началникът на отдел „ Спорт, предварителни защити и юношески действия " в община Бургас Веселина Деведжиева.

„ На първо място - всички да сме живи и здрави. Играйте почтено и дано най-хубавият победи. Не е нужно да споделям, че се надявам първенецът на Бургас и Ямбол да завоюва и националните финали на Фен Купа 2017. Благодаря на уредниците от „ Каменица ", че към този момент 15 години организират този страховит шампионат ", показа Милен Георгиев по време на откриването.

Официалното разкриване беше последвано от страховит показателен мач, в който един против различен се изправиха ветерани на „ Черноморец " и „ Нефтохимик ". В срещата паднаха общо 6 красиви гола, а крайният резултат беше 4:2 в интерес на „ Нефтохимик ". Милен Георгиев, както постоянно, показва страхотна класа и отлична форма и като че ли танцуваше по терена, до момента в който бродираше противниковата отбрана. Станчо Цонев също блесна с умения още в първите минути на мача. Ветеранът на „ Нефтохимик " нахлу в наказателното поле и сигурно щеше да открие резултата в случай че не беше фаулиран. Това докара до удар от бялата точка, при който Милен Георгиев невъзмутимо изпрати топката в горния ляв ъгъл за 1:0. В края на първото полувреме, обаче, ветеранът на „ Черноморец " Нено Ненов изравни резултата. Втората половина от мача стартира с втори гол на Нено Ненов. Радостта на „ Черноморец " не търпя дълго, тъй като Милен Георгиев изпъна мрежата им за 2:2. До края на мача във вратата на „ Черноморец " се разписаха и управител „ Събития " в „ Каменица " АД Кирил Глушков и Краси Илиев.

След като участниците почерпиха ентусиазъм от демонстративната среща, дербитата от програмата на шампионата продължиха с цялостна мощ. Отборите полуфиналисти са разграничени в 8 групи по 4. До 22:15ч. довечера те ще играят в групова фаза - всеки против всеки, а на следващия ден шампионатът продължава с директните елиминации. Името на седмия тим, който ще завоюва квота за националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017 ще стане ясно на следващия ден, незабавно след финалния мач, който стартира в 12:30ч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР