6 кашона с документи, съдържащи класифицирани материали, включително с гриф

...
6 кашона с документи, съдържащи класифицирани материали, включително с гриф
Коментари Харесай

6 кашона тайни в аферата със съветника на Радев

6 кашона с документи, съдържащи класифицирани материали, в това число с гриф „ Строго секретно “ и „ Строго секретно с особена значимост “ бяха открити при претършуване в дома на някогашен началник на Архива на Министерството на вътрешните работи. Операцията е била част от следствието против президентския консултант Илия Милушев, който през днешния ден бе пускат под гаранция от 20 000 лева

Сред секретните материали е и действен проект от 2012 година за осъществяване на дейности по отношение на лице, което медиите наричате Златко „ Баретата “, заяви основният прокурор Иван Гешев.

Ето и известието на прокуратурата по случая:

„ Днес, 10.07.2020 година, ВОП-София след преценка на доказателствата събрани при извършените на 09.07.2020г. претърсвания и изземвания, към с изключение на до момента привлечените към наказателна отговорност А.З. и П.В. – някогашни чиновници на Държавна организация „ Разузнаване “, бяха предявени  обвинявания и на М.К. – някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “ за две закононарушения – по чл.321, ал.6 от Наказателен кодекс и по член 282, ал.1 от Наказателен кодекс, вр. член 20, ал.2 от Наказателен кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 5000 лв., както и възбрана за овакантяване на рамките на Р България.

Към наказателна отговорност с разпореждане от същата дата беше притеглен и И.М. – консултант на Президента на Р България още веднъж за две закононарушения - по чл.321, ал.6 от Наказателен кодекс и по чл.282, ал.1 от Наказателен кодекс, вр.чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 20 000 лв., както и възбрана за овакантяване на рамките на Р България.

В хода осъществените претърсвания и изземвания от вкъщи на И.К- някогашен шеф на работа „ Архив “ Министерство на вътрешните работи са открити 6 кашона с документи съдържащи класифицирана информация, „ Секретно “ и „ Строго секретно “. Намерен и един брой револвер и доста муниции, които са държани от И.К. без позволение за носене.

Продължават дейностите по следствието по делото. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР