6-годишно момченце е починало в МБАЛ-Търговище, като причината за смъртта

...
6-годишно момченце е починало в МБАЛ-Търговище, като причината за смъртта
Коментари Харесай

Трагедия! Дете почина в болницата при неясни обстоятелства

6-годишно момченце е умряло в МБАЛ-Търговище, като повода за гибелта му към момента не е известна.

Детето е превозено в лечебното заведение от Омуртаг по неотложност на 22 август. То било на посетители при баба си и дядо си за лятната почивка. Семейството живее в Белгия. Момченцето било с висока температура и алено гърло, само че припаднало и направило спазъм, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.

При приемането му в болничното заведение станало ясно, че детето не е ухапано от кърлеж или друго насекомо, с цел да има висока температура, нито пък било получило някаква контузия по тялото. Имало и всички наложителни имунизации.

За детето е викан съветник от Варна, който е удостоверил назначеното лекуване и всички подхванати ограничения за дребния пациент в болничното заведение. Въпреки напъните на лекарите обаче положението на момченцето се влошило и то умряло.

Преди утежняване на положението не е имало контузии, следи от ухапвания от кърлежи или други, които да са възможни аргументи за положението му. Имало и цялостен имунизационен статус, допълват от болничното заведение.

По думите на шефа на МБАЛ-Търговище доктор Иван Светулков, подозренията са за менингоенцефалит, само че досега не са пристигнали резултатите от пробите, изпратени за проучване в Националната референтна лаборатория. Ако диагнозата бъде доказана публично, това ще бъде първият случай на тази болест за годината в област Търговище.

източник: дир.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР