6-годишно момченце е изпаднало в криза, когато майка му го

...
6-годишно момченце е изпаднало в криза, когато майка му го
Коментари Харесай

6-годишно момченце изпадна в истерия, когато майка му го захвърли на социалните

6-годишно момченце е изпаднало в рецесия, когато майка му го завела с багажа в отдел " Закрила на детето “ във Варна с следващ опит да го изостави, научи Varna24.bg .  

Когато детето, обхванато от нервност в отчаянието и тъгата си, почнало да хвърля, блъска и крещи, обществените служащи и приемното семейство, пристигнало с цел да го прибере, се видели в знамение. Наложило се да извикат Бърза помощ, с цел да му оказват помощ да овладее пристъпа. След това новите му родители отишли да купят пица и други лакомства, с цел да завоюват малчугана и го накарат да се успокои малко.

Майката, от ромски генезис, подписала декларация, че се отхвърля от детето, тъй като не може да се грижи за него. Жената няколко пъти преди този момент правела опити да изостави синът си, само че обществените служащи успявали да я разубедят да не го прави до септември, когато отишла с багажа и безапелационното решение да се сбогува с момченцето.

Стана ясно, че 30-годишната жена имала и друго дете, което живеело с някогашния й мъж в различен град, само че след идването си във Варна с по-малкото се разделила и с мъжа, при който пристигнала, по тази причина се озовала без дом, работа и поддръжка. Това били и претекстовете и да изостави рожбата си.  

По-късно вечерта обществен служащ посетил приемното семейство, с цел да види по какъв начин се усеща детето и открил, че то към този момент е умерено и добре обгрижено.

Общо за месец септември в отдел  " Закрила на детето “ във Варна са издадени общо 37 административни заповеди за подхванати ограничения по отношение на деца в риск. Някои от децата са настанени или преместени в институции, други в нови приемни фамилии, част от тях са върнати на родителите. 4 от малчуганите са осиновени. Това разяснява за Varna24.bg  Анна Конукова, началник на отдел " Закрила на детето “ към Дирекция " Социално подкрепяне “ – Варна.

В статистиката попадат и две новородени близначета, които в началото са били дадени в приемно семейство, откакто майката се е отказала от тях, само че след това нейни близки са поели грижата за бебетата.

Г-жа Конукова коментира още, че 90% от малолетните и малолетни майки, които раждат във Варна, не изоставят бебета си, защото близки и родственици поемат грижата за тях.  В случаите, когато децата имат някакво увреждане, те биват настанявани в Дома за медико-социални грижи във Виница.

Според статистиката през септември 29 деца са били ориентирани за прилагане на обществена услуга в общността. От дирекцията през предишния месец са изпратили 17 писма със мнения по отношение на спор за наставнически права, в други 21 случая са били изразени устни мнения по време на правосъдни съвещания, свързани с деца.

Стана ясно, че 93 деца попадат двугодишният интервал на наблюдаване след осиновяване. Социалните служащи през септември са посетили 6 такива деца,за да открият дали за тях се поставят достатъчно адекватни грижи. Общо досега за тази година в дирекцията са постъпили към 60 молби от претендент осиновители,  допълни още госпожа Конукова.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР