6-годишният Юли от Видин е едно от децата на благотворителната

...
6-годишният Юли от Видин е едно от децата на благотворителната
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на малкия Юли от Видин

6-годишният Юли от Видин е едно от децата на благотворителната самодейност "Българската Коледа ". Момчето е с церебрална парализа, фонова ретинопатия и бронхиална астма. Посещава рехабилитатори, логопеди и психолози в профилирана болница. По съвет на експертите бащата на детето - Юри Лилов, приготвя документи за "Българската Коледа ". Радостта е огромна, когато самотният родител схваща, че детето му ще получи 1 000 лв. за рехабилитация.
"Много съм им признателен. Разплаках се, още щом получих писмото. Тази година не успяхме да усвоим парите, тъй като първо аз се разболях, след това детето се разболя и дори изгубих няколко клинични пътеки. От 1 януари ще стартираме по 10 дни от Здравната каса и 10 дни от "Българската Коледа ", до момента в който изразходваме сумата. След това още веднъж ще подадем молба. Правим рехабилитация, само че с него работи и психолог, и логопед, доста положителни експерти са ", описа Юри Лилов.
След всяка среща със експертите, напредъкът на Юли е все по-голям. Това обнадеждава неговия татко и той има вяра, че детето му ще се оправи.
"Има една висока пързалка тук, на която не се качи да се пусне. Там отидохме и стартира да се пуска. По стълбите стартира да се качва самичък, два етажа си ги качва, слиза си по стълбите. Много неща са, не е единствено едно. От тези дребните неща стават огромните ", сподели Лилов.
6-годишният Юли посещава дневен център и по рекомендация на експерти се приготвя за детска градина. Неговият татко има и друга концепция за бъдещото му развиване.
"Аз съм решил да го запиша на източни бойни изкуства. Отначало единствено ще гледа. Мисля след Нова година последователно да стартира, тъй като източните бойни изкуства са му доживотна рехабилитация, на него това му би трябвало. Аз съм сигурен, че той ще се оправи ", споделя самотният татко.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР