6-годишната война в Сирия опустоши инфраструктурата на страната и причини

...
6-годишната война в Сирия опустоши инфраструктурата на страната и причини
Коментари Харесай

6 години гражданска война в Сирия = 226 млрд. долара загуби


6-годишната война в Сирия опустоши инфраструктурата на страната и аргументи стопански загуби за 226 милиарда $, разгласи Световната банка в собствен отчет, представен от " Франс прес ".

Загиналите в хода на спора надвишават 320 000 души, а над половината от популацията на страната е напуснало родните си места и сега е в други елементи на Сирия или в чужбина.

Световната банка счита, че мащабът на разрухата е доста по-голям от жертвите или от забележимите инфраструктурни и други вреди за стопанската система. " Войната в Сирия раздира обществената и икономическа тъкан на страната ", съобщи Хафез Ганем, вицепрезидент на банката за Близкия изток и Северна Африка.

" Броят на жертвите е унищожителен, само че войната унищожи също институциите и системите, които са нужни за действието на обществата, а възобновяване им ще бъде по-голямо предизвикателство от възобновяване на инфраструктурата. И това предизвикателство единствено ще нараства с продължение на войната ", посочи той.

В отчета на Световната банка се споделя, че общите загуби за стопанската система от войната възлизат на 226 милиарда $, което е 4 пъти повече от Брутният вътрешен продукт на страната през 2010 година или година преди спора. Унищожени са 27% от жилищния фонд на Сирия и към половината от медицинските и образователните заведения в страната.

Тези калкулации се основават на кръстосано тествани сателитни изображения на някои градове и региони и на други данни.

Според Световната банка сред 2011 година и 2015 година са губени приблизително годишно 538 000 работни места. Всеки трима от четирима сирийци в трудоспособна възраст или към 9 милиона души не са нито заети, нито се записват в някаква форма на образование или приемане на обучение.

Пораженията в бранша на опазването на здравето също имат опустошителни последствия. Световната банка счита, че повече хора са умряли от дефекти на здравното обслужване, в сравнение с непосредствено от войната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР