6-годишната Мария, която се бореше за втори път с левкемията,

...
6-годишната Мария, която се бореше за втори път с левкемията,
Коментари Харесай

Почина тежко болното дете, от чиито родители НЗОК поиска 14 000 лв.

6-годишната Мария, която се бореше за повторно с левкемията, не съумя да завоюва борбата за живота си. Тази заран момиченцето е издъхнало в детската онкохематология в Университетската болница "Царица Йоанна " в София.

Тъжната вест оповестиха околните на детето в групата във Facebook, където се събираха дарения за лекуването ѝ в Германия.

Малката Мими е родена със Синдром на Даун, а през 2017 година се разболява от левкемия. Лекарите съумяват да реализират ремисия, само че преди няколко месеца болестта се завръща. През април момиченцето е признато в ИСУЛ. Въпреки напъните на лекарите, положението на Мими непрекъснато се утежнява, като през вчерашния ден се наложи детето да бъде сложено на командно дишане поради затруднения със сърцето и белите ѝ дробове.

Скандал избухна към лекуването на болното дете, откакто фамилията чака съвсем 2 месеца Здравната каса да утвърди заплащане на противотуморни медикаменти и най-после получи фактура за съвсем 14 хиляди лева От Здравната каса обясниха, че при кандидатстването майката не e показала всички документи. След като се събрали, се поискало и мнение на специалисти. Така до през днешния ден, откакто абсурдът гръмна и се предложи заплащането да бъде утвърдено.

Междувременно, от майката е поискано да заявява, че не желае да се употребяват пари от дарителската сметка. Тя избира да не употребява парите от дарителските сметки, с цел да може средствата да отидат при други фамилии, които се нуждаят от помощ. Майката на детето благодари за лекарската помощ. Според наредбата обаче, в тази ситуация на Мария НЗОК не би трябвало да заплаща, което слага под въпрос "осребряването " на фактурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР