6-годишната Гери от София, за която хиляди българи дариха средства

...
6-годишната Гери от София, за която хиляди българи дариха средства
Коментари Харесай

Неописуема трагедия: Малката Гери загуби битката с рака

6-годишната Гери от София, за която хиляди българи подариха средства за лекуване в чужбина, е умряла през вчерашния ден. Момиченцето страдаше от тежко онкологично заболяване - недоброкачествен невробластом с метастази в костите, и преди година след апели за събиране на непостижимите за нейните родители 600 000 евро за лекуване в чужбина хиляди българи помогнаха, оповестява dir.bg

В края на декември м.г. детето и родителите му отпътуваха на лекуване в клиника в Германия, където Гергана бе подложена на серия от тежки химиотерапии.

През септември момиченцето даже е записано в първи клас, като в един миг Гери е била с индикатори на крепко дете, даже е имала позволение да върви на учебно заведение.

В средата на октомври обаче положението на детето внезапно се утежнява. Само за една седмица заболяването се завръща с огромна мощ. Установено е, че Гери има доста метастази и всеки ден се появяват нови. Вариантите които стоят пред родителите й са или да я оставят да изживее каквото е отредено пълноценно и без болежка, или да я подложат на лекуване с радиация, което съгласно лекарите или ще я убие или ще я остави неработоспособен за цялостен живот.

Лекарите поучават родителите да спрат лекуването, тъй като е трудно и безнадеждно, само че те отхвърлят и вземат решение да продължат битката за живота на детето си.

За страдание през вчерашния ден дребното момиченце е умряло.

" След мъчителни болки и премеждия Гери си отиде! Вече е звездичка, която свети блестящо, там някъде от горната страна! ", написаха нейните близки във фейсбук страницата " Да помогнем на Гери ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР