6 години затвор за предизвикана катастрофа под влияние на алкохол,

...
6 години затвор за предизвикана катастрофа под влияние на алкохол,
Коментари Харесай

6 г. затвор за мъж, пиян убил с кола друг шофьор

6 години затвор за провокирана злополука под въздействие на алкохол, лишила човешки живот по пътя сред с. Благово и гр. Монтана, присъди Окръжен съд - Монтана по отношение на В.Б. (на 38 години). Това оповестиха от държавното обвиняване.

Подсъдимият Б. имал удостоверение за ръководство на МПС със период на годност до 31.01.2012 година, след което не го възобновил. Спрямо него неведнъж били издавани наказателни постановления по отношение на установени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.

На 03.01.2017 година В.Б. бил в с. Благово, област Монтана, където има неподвижен парцел. Преди обед той поканил на посетители негов прочут, с който изпили по 200 грама ром. След 16 ч. двамата траяли пиенето в заведение в центъра на селото, като на потегляне подсъдимият си купил още 50 грама ром в пластмасова чаша.

Въпреки нетрезвото си положението Б. се качил в употребения от него лек автомобил „ Волво “ и тръгнал в посока от с. Благово към гр. Монтана, като управлявал с висока скорост. В региона на язовир „ Чернила “ той навлязъл в насрещното платно, с което предизвиквал тежко пътно-транспортно произшествие с движещия се против него лек автомобил „ Ланчия “. Въпреки подхванатата избавителна маневра от страна на лидера на другото МПС, за отбягване на челния конфликт, това се оказало невероятно. Свидетел на случая подал сигнал в полицията за случилото се.

При осъществената инспекция на място подсъдимия В.Б. отказал да бъде тестван с техническо средство за приложимост на алкохол, както и да му бъде връчен ваучър за здравно проучване на кръвта. През цялото време се държал жестоко и надменно.

При превозване за болнично заведение потърпевшият лидер на лек автомобил „ Ланчия “ умрял. Непосредствената причина за гибелта му е острата дихателна и сърдечна непълнота, развила се в резултат на множествена черепно-мозъчна и гръдно-коремна контузия. Пътуващ с него мъж получил коремна контузия и строшаване на ключицата.

Съгласно заключението на направената в хода на досъдебното произвеждане автотехническа експертиза, сега на удара управляваният от подсъдимия Б. лек автомобил се движел със скорост 128.04 км/ч, при оптимално позволена 90 км/ч. Другият автомобил се движел със скорост 82.60 км/ч.

По време на осъщественото от подсъдимия В.Б. действие, лишило човешки живот, концентрацията на алкохол в кръвта му била към 2,30 промила.

Окръжен съд – Монтана му е наложил наказване от шест години „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР