6 души с пари, власт и медии не желаят Иван

...
6 души с пари, власт и медии не желаят Иван
Коментари Харесай

Цацаров напомни на Лозан Панов съмнителните му връзки и как е бил избран за шеф на ВКС

6 души с пари, власт и медии не желаят Иван Гешев да бъде определен за основен прокурор, написа "Монитор ".

Това съобщи актуалният обвинител №1 Сотир Цацаров в отговор на нападки против кандидатурата на Гешев, отправени от преседателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Обвързаният със подмолните кръгове у нас арбитър прочете рецензиите против Гешев от авансово написан лист.

В отговор Цацаров съобщи, че няма да репликира Панов с написани на лист отговори, неизвестно от кого, само че уточни, че в последните месеци е станало ясно за какво има такава гневна офанзива против Гешев и това засегнатите ползи на тези хора с пари власт и медии.

Лозан Панов изуми Висш съдебен съвет с несъответстващите си въпроси към Гешев

Цацаров добави и, че изборът на Гешев е и персонален неуспех на актуалният политик и някогашен правосъден министър Христо Иванов.

„ Той се провали в това да извърши дилемите, сложени му от хора у нас и чужбина “, съобщи обвинител №1, визирайки Иванов и добави, че в този момент представители на подмолните кръгове у нас приказват за потребност от промяна в прокуратурата, тъй като не се харесва кандидатурата на Гешев.

Сотир Цацаров: Подкрепям Гешев, тъй като не се огъна в най-тежкото време

„ Ако претендента се споделяше Христо Бойкикиев или Лозан Панов, тогава промяната щеше да бъде оповестена за завършена “, съобщи още Цацаров. Той уточни и че част от митингите, които се провеждат против Гешев са плод на „ гнусна политическа игра “.

„ Една политическа партия, в опит да бъде видяна, тъй като няма по какъв начин по различен метод да бъде видяна, съобщи, че стопира предизборната си стратегия.

Фундаментално! Все едно стопираха влаковете на БДЖ или програмата на БНР “, добави Цацаров и съобщи, че за разлика от Панов ще поддържа кандидатурата на Гешев без да чака признателност от него.

„ По какво тази процедура се отличава от процедурата, по която беше определен ръководителят на Върховен касационен съд. По какво от предните?

Нямало е процедура или сходен случай, в който сходна написана тирада да не се е чела.

Когато избирахме ръководителя на Върховен касационен съд правихме ли този подробен обзор на професионалните му качества, за които моли в този момент?

Позволи ли си някой да прави оценка качеството на работата му с изключение на едно добило известност тълкувателно решение.

Кой и по какъв начин го предложи, с цел да може той в този момент със същата гражданска храброст да задава тези въпроси.

Колегата Панов разчита на времето.

Колкото повече минава време, толкоз повече в тази зала оставаме все по-малко хората, които знаят по какъв начин протече неговата процедура.

Първо беше цялостна, след това останахме двама – почтено казано двамата най-виновни.

После, по стичане на събитията останах единствено аз. Ще минат още два месеца, от нея ще си изляза и аз.

Само аз знам, само че няма да го кажа не тъй като почитам Панов, а Върховен касационен съд и длъжността ръководител “, съобщи още Цацаров, който седи до Панов на заседателната маса на Висш съдебен съвет.

Той напомни и че самият Панов е обгърнат в прекомерно съмнителни връзки.

“Опитът Иванчева да бъде превърната в емблема на една партия не съумя.

Не Гешев би трябвало да се срами за това, което стана при ареста, а че не сподели и нито дума, когато по улиците мина марш в отбрана на Иванчева и ръководителя на Върховен касационен съд. Не споделям, че трябваше да промени възгледите си, а да каже, че това е неправилно.

Вместо това се снима до индивида, който водеше този марш, който се снима до Василев, обвинен за побоя на публицисти и на проведения от който конгрес прочете слово “, акцентира още обвинител №1.

„ Гешев не се огъна в най-тежкото време, тъй като работи. Дойде време, когато отпред на прокуратурата трябваше да застане прокурор”, безапелационен бе Цацаров. Защита за кандидатурата на Гешев даде и представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Той уточни, че с кандидатурата са наранени финансови ползи на мощни фигури като Иво Прокопиев, които в случай че решат могат обществено да смажат живота на един човек и фамилията му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР