6 бивши депутати от Мисисипи, идентифицирани като „отряд измамници“, федерално обвинени в изтезания на чернокожи мъже

...
Бяха повдигнати федерални обвинения срещу шестима бивши служители на реда
Коментари Харесай

Бяха повдигнати федерални обвинения срещу шестима бивши служители на реда в Мисисипи, свързани с изтезанията на двама чернокожи мъже.

Обвиненията включват заговор срещу права, лишаване от права под цвета на закона, заговор за възпрепятстване на правосъдието и възпрепятстване на правосъдието, според онлайн регистрите на федералния съд.

Бившият заместник-шериф на окръг Ранкин Хънтър Елуард е изправен пред най-сериозните обвинения – изстрелване на огнестрелно оръжие по време на престъпление с насилие. Съдебните документи посочват другите обвинени служители като Брет Макалпин, Джефри Мидълтън, Крисчън Дедмън, Даниел Опдайк и Джошуа Хартфийлд.

Служителите на реда „се нарекоха „The Goon Squad“ поради готовността си да използват прекомерна сила и да не докладват за това“, според федерален документ за обвинение.

Инцидентът е станал на 24 януари в Бракстън, Мисисипи, югоизточно от Джаксън. Това стана ясно, след като двама мъже, Майкъл Дженкинс и Еди Паркър, заведоха федерален граждански иск. Много от претенциите в делото бяха отразени във федералния документ за таксуване.

Двамата мъже, които са чернокожи, казват, че шестима бели служители на реда са влезли в дома, в който са били, и са ги изтезавали близо два часа, кулминирайки с прострелването на Дженкинс в устата.

„От името на нашите клиенти Майкъл Дженкинс и Еди Паркър, Black Lawyers for Justice благодари на Министерството на правосъдието на Съединените щати за историческите правни резултати, постигнати днес срещу“, каза Малик Шабаз, главният адвокат на жертвите, пред CNN.

„Никога не съм, нито някой от опитните адвокати, с които работя, се е сблъсквал с такъв злонамерен, садистичен и фрапиращ случай“, каза Шабаз пред CNN в интервю миналия месец.

„Всичко се свежда до справедливостта. Аз съм точно като тях, знаете, независимо дали са в униформа или не“, каза Еди Паркър в интервю за CNN миналия месец.

Министерството на правосъдието е насрочило пресконференция за 17 часа. ET, според съобщение за новини.

Памела Къркланд от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР