6-7 младежи са блокирали движението на прохода Превала късно снощи,

...
6-7 младежи са блокирали движението на прохода Превала късно снощи,
Коментари Харесай

Блокираха прохода Превала заради дрифт СНИМКИ

6-7 младежи са блокирали придвижването на прохода Превала късно нощес, поради каране на дрифт, заяви зам. - регионалният шеф на Смолян Андриян Петров. След като закъсали в снега, блокирали придвижването и снегопочистващата техника не можела да мине, с цел да отпуши пътя в снеговалежа. Наложи се да изпратим полицията, с цел да ги изведе и да се почисти пътя. Междувременно към 22.30 часа на Превала закъсват 10 леки коли. Покривката не е огромна - към 15 см, само че не е почистено и е заледено, жалваха се водачите. Водачите едвам удържаха колите, които случайно се движиха. Снежен пъкъл няма, не знам по какъв начин се приказва сега за сходно нещо, съобщи Петров.
От Агенция „ Пътна инсфраструктура " оповестиха, че краткотрайно е лимитирано придвижването за тежкотоварни коли над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода „ Превала “. От там молиха водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “.
От АПИ също обявиха, че блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми на прохода, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
В Смолянска област тази заран по данни на АПИ няма затворени пътища, има въведени ограничавания, с цел да се извърши обикновено разчистване, за прохода Превала, където се минава с вериги. През Пампорово пътят е измит и опесъчен, през проходите Рожен и Печинско, както и за пътя Девин - Кричим са въведени ограничавания без ремаркета и полуремаркета. 4 села са били без ток в района след изобилния снеговалеж - Загражден, Арда, Фатово и в региона на Петровица, само че ел. зареждането към този момент е възобновено, съобщи Петров.
Снежната завивка в района варира към 15 см. " Радваме се, че има сняг, ситуацията е изцяло естествена. По-големи са ни терзанията за това да не паднатсега от тежкия влажен сняг компрометирани от ураганния вятър предходния месец дървета ", сподели Петров.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР