5G сгъваемият телефон Mate X на Huawei ще бъде пуснат

...
5G сгъваемият телефон Mate X на Huawei ще бъде пуснат
Коментари Харесай

Huawei очаква свиване на приходите и спад на продажбите на смартфони

5G сгъваемият телефон Mate X на Huawei ще бъде пуснат на пазара три месеца по-късно от предстоящото

Основателят на китайската софтуерна компания Huawei Жън Чжънфей понижи прогнозата за приходите ѝ с една шеста за 2019 година Производството също ще се свие, откакто групата се пробва да се оправи с следствията от решението на Съединени американски щати да забрани на основни снабдители да доставят с елементи Huawei.

Това оповестява Financial Times на фона на отчет на Bloomberg, съгласно който компанията се приготвя за спад на интернационалните доставки на смарт телефони от сред 40 и 60%. Една от вариантите да се оправи с това е да изтегли своя финален модел Honor 20 от пазарите оттатък океана, в случай че продажбите са слаби.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Лоши вести На 21 юни Honor 20 ще излезе на пазарите в няколко европейски страни, в това число Англия и Франция. Директорите на Huawei обаче ще наблюдават деликатно продажбите и ще помислят за прекъсването на доставките, в случай че те не са удовлетворяващи.

Жън Чжънфей съпостави компанията си с тежко развален аероплан и заяви, че през идващите две години приходите ще бъдат с 30 милиарда $ по-малко от в началото плануваното, написа AP. Китайският телекомуникационен колос ще понижи потенциала си, само че опитите на Съединени американски щати да лимитират активността ни няма да ни спрат, отбелязва Чжънфей на среща в централата на компанията.

Поредната неприятна вест за компанията е, че сгъваемият 5G телефон Mate X на Huawei ще бъде пуснат на пазара три месеца по-късно от предстоящото, оповестяват от компанията. Конкурентният модел на Samsung Galaxy Fold трябваше да излезе на пазарите през юни, само че в този момент дебютът е отсрочен за септември, написа Reuters. Очаква се продадените смарт телефони на Huawei да бъдат с сред 40 и 60 млн. по-малко тази година. За да навакса, компанията се готви да превземе половината от пазара на смарт телефони в Китай през 2019 година

Двете неприятни за компанията вести идват откакто Съединени американски щати взеха решение да прибавят китайската компания в черния си лист, а Гугъл забрани потреблението на оптимизациите на операционната система Android в новите ѝ устройства.

Въпреки това ръководителят на корпоративните връзки в Huawei Винсент Панг отхвърля, че забавянето се дължи на възбраната. Той изяснява, че компанията в този момент извършва проби за узаконяване на разнообразни снабдители, които се чакат да бъдат приключени през август.

Шанс за новата операционна система

Вторият по величина производител на смарт телефони обмисля до девет месеца да пусне и своята операционна система Hongmeng, която към този момент е била тествана. " Разбира се, че избираме Гугъл и Android, защото сме били дългогодишни сътрудници. Но в случай че събитията ни принудят, ще пуснем Hongmeng след 6 до 9 месеца ", разяснява пред Reuters Панг, който е и вицепрезидент на компанията.

Hongmeng е основана на версията на Android, която е обществено налична. Тя ще залегне основно в основата на смарт телефоните на компанията, като по-късно е допустимо да обслужва и други устройства.

В същото време създателят на Huawei съобщи, че рестрикциите " могат да забавят единствено леко растежа на компанията ". През предходната седмица обаче световният снабдител на чипове Broadcom изненада промишлеността с прогнозата, че напрежението сред Съединени американски щати и Китай и възбраната на Huawei ще свият продажбите му с 2 милиарда $ тази година.

Гугъл, която е благосъстоятелност на колоса Alphabet, съобщи по-рано, че няма да дава софтуера Android за телефоните на Huawei. Затова и в този момент китайският телеком производител се концентрира върху построяването на своя лична операционна система. По-рано този месец компанията е подала поръчка за регистрация на комерсиална марка на Hongmeng в няколко разнообразни страни. Така тя може да си подсигури навлизането на основни пазари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР