5G мрежите у нас се развиха забележително бързо с много

...
5G мрежите у нас се развиха забележително бързо с много
Коментари Харесай

Наблюдава се забележително развитие на 5G мрежите у нас

5G мрежите у нас се развиха удивително бързо с доста положително качество, което трансформира значително предоставяните от телекомите услуги. 5G инфраструктурата разрешава сливане на ресурсите на мрежите от ново потомство с тези на 4G и в еднакъв миг един консуматор с 5G устройство може да употребява и двете мрежи. Това значи по-висок потенциал, по-високи оптимални скорости, които могат да се преразпределят към повече крайни клиенти или към по-малко, само че с по-голяма скорост, когато това е нужно.

Така операторите имат спомагателна еластичност при предлагането на услуги, като по едно и също време с това пред бизнеса и крайните клиенти се разкрива цяла палитра от нови благоприятни условия.

" Най-яркият образец за нас беше това, че можем да предоставяме високоскоростна безжична съгласуваност за дома през 5G. За да сме сигурни в качеството на нашата платформа Yettel TV, през април дадохме старт на услугата точно през нашата 5G мрежа ", отбелязва Спас Велинов, основен шеф " Технологии " в Yettel България.

Другият образец, който той показва е, че в случай че сега през 5G би трябвало да се смъкна нов програмен продукт на телефон, свалянето ще е по-бързо, в сравнение с инсталирането на пакета. " Преди беше противоположното, т.е. имаме едно доста бързо деяние, клиентите могат да вършат повече неща и да имат по-голям достъп до данни. Увеличаването на бизнес приложенията на 5G занапред следва, тъй като това е развой, който върви ръка за ръка с развиването на цялата промишленост в страната ", изяснява Велинов.

От телекома означават впечатляващ растеж на трафика в мрежата си. Почти половината от клиентите са избрали проект с неограничени данни и към този момент генерират 90% от целия трафик. Потребителите употребяват видео наличие в придвижване повече от всеки път. Особено с налагането на 5G, all-screen смарт телефоните и платформи като TikTok, YouTube и HBO. Очакванията са, че до 2027 година видео наличието ще доближи 80% от мобилния трафик.

По думите на Спас Велинов клиентите на Yettel употребяват повече обществени мрежи, подвига се процентът на месинджър приложенията, стрийминга и интерактивната телевизия каквато е Yettel TV.

Междувременно за шести следващ път мрежата на Yettel получи Best In Test документ от umlaut, а за втора поредна година се подреди в топ 25% на най-хубавите мрежи в света, тествани и сертифицирани от umlaut през 2022-2023 година

" Шестият ни документ от umlaut идва при впечатляващ растеж на трафика в мрежата ни на годишна база. При гласовите услуги търсенето е със относително постоянни равнища, само че преносът на данни непрекъснато нараства. В този смисъл вложенията, които подхващаме, са водени тъкмо от тези два фактора - възходящия трафик и гарантиране на високото качество на услугата ", разяснява още Спас Велинов.
 Снимка 632436
Източник:

Best In Test документът е извънредно значима оценка за компанията, тъй като е показателна за напъните, които се поставят във връзка с това да се даде най-хубавото преживяване на клиентите в едни непрекъснато изменящи се условия.

Именно динамичността на тези условия води компанията до решението да трансформира мрежата си в зелена, като я зарежда със слънчева сила. От Yettel към този момент имат 10-годишно съглашение с " Електрохолд " за доставка на сила от възобновими източници, което е стъпка към цялостната декарбонизацията на телекома.

" Благодарение на контракта ще успеем да покрием към 80% от нашето ползване с сила, генерирана от възобновими източници, и по този начин нашата мрежа ще се трансформира на процедура в зелена. Това е значима крачка за нас като компания, значима е за телекомуникационната промишленост, само че е значима и за нашите чиновници и консуматори, които декларират все по-голям персонален ангажимент към опазването на околната среда ", безапелационен е Велинов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР