5G мрежите ще имат огромно влияние върху производството, според експертен

...
5G мрежите ще имат огромно влияние върху производството, според експертен
Коментари Харесай

Британците сметнаха колко ще им донесе 5G


5G мрежите ще имат голямо въздействие върху производството, съгласно експертен отчет
(снимка: CC0 Public Domain)

Инвестицията в мрежи от пето потомство може да усили растежа в индустриалния бранш на Обединеното кралство, изключително в индустриалните сърца на страната, съгласно нов отчет на Vodafone.

По-конкретно, чака се навлизането на 5G да способства с 6,3 милиарда английски лири за индустриалния бранш, заяви, базирайки се на данни от отчета.

Анализът, който несъмнено е в синхрон с интереса на Vodafone да продава 5G мрежи на предприятията, приканва държавното управление да си сложи „ амбициозна цел ” да стане международен водач в потреблението на 5G технологията в производството през идващото десетилетие.

Това включва поддръжка за производителите да влагат в и основаване на 5G центрове за проби и нововъведения – най-много в районите, които ще се възползват най-вече от увеличеното потребление на 5G в производството.
още по тематиката
Особено дебело е подчертана ролята на частните 5G мрежи за подкрепяне на случаите на „ предиктивна поддръжка ”, за наблюдаване на „ стотици ” промишлени машини и фабрични променливи, с цел да се предвиждат потребностите от ремонт и да се заобикалят случаите на непланирано спиране на работата.

Наред с това технологията може да е изключително потребна за обезпечаване на отдалечена поддръжка и компютърен дизайн благодарение на „ ” на машини и процеси, реализирани посредством разширена и виртуална действителност (AR и VR).

„ 5G може да промени метода, по който Англия създава, и ние предизвикахме вълна от нововъведения в производството в Обединеното кралство посредством нашата скица за пилотни 5G внедрявания, [която е] на стойност 200 милиона английски лири ”, разяснява Мат Уорман, министър по цифровата инфраструктура.

„ Видяхме транспортни средства без водачи в завода на Nissan в Съндърланд, виртуална действителност в строителните обекти на BAM Nutall в Шотландия, самостоятелни роботи за лазерно заваряване в Есекс. Ползите от 5G за подобряването на продуктивността, успеваемостта и сигурността в нашия индустриален бранш и отвън него са ясни ”, безапелационен е министърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР