5G инфраструктурата е предпоставка за създаване на напълно функционални умни

...
5G инфраструктурата е предпоставка за създаване на напълно функционални умни
Коментари Харесай

Тайланд иска да покаже що е то „умен град”


5G инфраструктурата е причина за основаване на изцяло функционални умни градове
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов „ образован град ” в Тайланд, поддържан от единна информационна мрежа, ще обгръща павилиони, външни Wi-Fi, улично осветяване, паркинги и доста други обществени функционалности и услуги.

Интелигентният град на база 5G Open RAN е Бан Чанг и ще може да поддържа разнообразни сюжети на потребление на мрежата: за ръководство на промишлени роботи, автоматизация на заводи,, авиация, логистика, точно селско стопанство.
още по тематиката
Партньори в самодейността са Mavenir – снабдител на мрежов програмен продукт, National Telecom Public Co. Ltd. – държавна телекомуникационна компания, 5GCT – 5G снабдител на системи за интелигентни градове и Cisco Systems – компания за мрежови технологии.

В изказване на участващите компании се споделя, че новата 5G инфраструктура „ основава синергия сред обществения и частния бранш за [създаването на] изцяло функционален образован град ”, съобщи.

Географски градът се намира сред Патая и Банкок, двата най-големи града в Тайланд. Местоположението има положителни пътни връзки до интернационалното летище Ю-Тапао в Патая, едно от най-новите и най-модерните интернационалните летища, и индустриалната зона Мап Та Пхут, огромен промишлен парк в едноименния град.

Благодарение на единната мрежа за интелигентен град участниците – градската администрация и нейните сътрудници – могат да разчитат на видимост и ръководство „ от край до край ” на своите услуги, вариращи от интелигентни павилиони, Wi-Fi мрежи навън, улично осветяване, за сигурност, услуги по паркиране, ръководство на отпадъците и други

Всичко това би трябвало да разреши по-ефективно ръководство на ресурсите, понижаване на разноските и възстановяване на живота на жителите на града.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР