5G ерата започва и в България с достъп до пето

...
5G ерата започва и в България с достъп до пето
Коментари Харесай

Виваком стартира 5G мрежата си в областните центрове


5G ерата стартира и в България с достъп до пето потомство мрежа в регионалните центрове
(снимка: CC0 Public Domain)

Виваком разгласи, че започва своята 5G мрежа еднoвременно във всички 27 регионални центъра на страната. Всеки клиент на оператора със съвместимо 5G устройство може да тества услугата гратис до края на годината.

Телекомът подарява на съществуващи и нови клиенти на мобилни услуги с 5G устройство по 30 000 МВ месечно интернет трафик на оптималната скорост, в допълнение към сегашния им тарифен проект. Мегабайтите ще бъдат добавени автоматизирано за всички клиенти с 5G устройство.

Това е първият стадий от въвеждането на новата технология, при който е обезпечено покритие в централните градски елементи на всичките регионални центрове, посредством взаимна работа на една периодичност на 4G и 5G. Реализацията стъпва на метода за динамично шерване на спектъра (DSS), какъвто употребяват също Swisscom, Play, Vodafone, Verizon и AT&T.
още по тематиката
На идващ стадий Виваком възнамерява да разшири покритието и да увеличи скоростите на 5G. Телекомът ще взе участие в бъдещите търгове за нов честотен набор, с цел да подсигури нужните запаси.

Мрежата от пето потомство обезпечава по-високи скорости, по-ниско времезакъснение и по-голям брой по едно и също време свързани устройства. Потребителите могат да се възползват от прекачване на данни с нищожно закъснение, което е значимо изискване за развиване на сфери като телемедицина, цифрово обучение, гейминг промишленост, автоматизирано произвеждане и други

Благодарение на по-високия потенциал на мрежата от пето потомство, клиентите получават по-надеждна връзка, изключително тук-там с доста хора. А за фирмите и държавните институции това значи доста по-бързи и качествени електронни услуги, решения за интелигентен град и интелигентен дом, опция за автоматизирани процеси.

„ Мрежата от пето потомство ще улесни основаването на нови икономически действия, специалности и бизнес модели и ще бъде значим мотор на растежа на страната ”, сподели Радослав Златков, основен механически шеф на Виваком.

Продуктовото портфолио на компанията ще се обогатява поетапно с крайни устройства от разнообразни производители, съвместими с технологията и услугите на Виваком.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР