5G борави със 100 пъти по-голяма скорост, възможно е свързване

...
5G борави със 100 пъти по-голяма скорост, възможно е свързване
Коментари Харесай

5G услугите са в основата на „умните“ градове

5G борави със 100 пъти по-голяма скорост, допустимо е свързване на най-малко 1 милион устройства на квадратен километър, съвсем липсва закъснение в скоростта на предаване на данни. Услугите на петото потомство мобилни мрежи 5G са основа на „ умните “ градове, където технологиите се ползват в интерес на жителите, на природосъобразните и устойчиви решения.

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков взе участие в показване на опциите на новата технология. Той съобщи, че с цел да се случват нещата е нужна добра инфраструктура, а за нейното развиване, с изключение на положителното познаване на технологията, е нужна храброст, която при телекомите нормално е обвързвана с преценка на нужната инвестиция. Затова страната и телеком промишлеността са намерили вярното решение, с цел да бъдат предлагани на търпими цени услугите на петото потомство мобилни мрежи 5G за крайните консуматори.

Като една от стъпките на страната за подкрепяне на разгръщането на 5G, министърът уточни намаляването на разноските на създаване на новите мрежи преди всичко посредством усъвършенстване на цените за радиочестотен набор. „ Не тъй като желаеме да увеличим облагата на телекомите, а тъй като желаеме да създадем цената за крайния консуматор съответна, а не по-скъпа “, разяснява той.

Министърът добави, че друга стъпка е намаляването на административната тежест за разполагането на новото съоръжение за базовите станции. По думите му, страната ще работи с телекомите, както по повод на контрола, по този начин и на обезпечаването на повече информация, че електромагнитните талази, които се употребяват от тази технология, не са рискови.

Осигуряването на радиочестотен набор е тематика, която ще намира своето решение, акцентира министър Росен Желязков. Той увери, че лентата в диапазона 3,6 мегахерца скоро ще бъде оповестена на търг. В умозаключение той сподели, че напъните на страната са ориентирани към обезпечаване на по-добри услуги, по-умни градове и по-доволни консуматори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР