59% от българите смятат, че с промените в изборните правила

...
59% от българите смятат, че с промените в изборните правила
Коментари Харесай

Над половината българи смятат, че евроизборите няма да са честни

59% от българите считат, че с измененията в изборните правила ръководещите се стремят към " служебна победа ". 30% се опълчват на това мнение, сочат данните от самостоятелен експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ", написа Inews.

На въпрос дали идните евроизбори ще бъдат почтени, 52% дават отговор с " не ”, а 37% считат, че вотът ще е почтен. На този декор решението на Борисов за отчасти преосмисляне на измененията среща висока поддръжка – 74% са " за " това решение, а 17% - " срещу ".

Преференциалното гласоподаване е подкрепено от 70% от присъединилите се в изследването. Машинното гласоподаване – от 75%, а опцията всички българи в чужбина да могат да гласоподават – от 78%.

63% не утвърждават гласуването на ГЕРБ, Движение за права и свободи и НФСБ, което на процедура обезсили преференциалния избор. 24% го поддържат, а останалите се двоумят.

И през днешния ден депутатите на Българска социалистическа партия бойкотираха парламентарното съвещание поради измененията в Изборния кодекс. Проучването на " Галъп ” демонстрира, че 55% от българите не утвърждават решението на левицата да напусне Народното събрание, до момента в който 37% го утвърждават.

Връщането на преференциите и решението за промяна на ЦИК обаче са единствено част от по-общите въпрос за честността на изборната процедура, регистрират социолозите. Решението на Борисов не съумява да отстрани съмненията, че Движение за права и свободи е прикрит сътрудник на властта - 50% споделят това мнение, 28% са на противоположната позиция, а 22% се двоумят. Равнището на кардинално неприемане на вероятно директно присъединяване на Движение за права и свободи във властта остава високо – 58%. На противоположното мнение са 36%.

Данните на " Галъп интернешънъл " са от самостоятелен експресен т

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР