59-годишна превързочна сестра от Неврохиругията на УМБАЛ Св. Георги е една от

...
59-годишна превързочна сестра от Неврохиругията на УМБАЛ Св. Георги е една от
Коментари Харесай

Медицинска сестра от пловдивска болница е с коронавирус


59-годишна превързочна сестра от Неврохиругията на УМБАЛ „ Св. Георги ” е една от новозаразените с ковид в Пловдив. Състоянието ѝ е приблизително тежко, има температура и леки грипоподобни симтоми, оповестява БНР. 

Жената има съпътстващо редовно заболяване. Тя се е почуствала неразположена още в неделя и си е останал у дома. Била е обаче в контакт с съвсем всички пациенти и медицински личен състав. 

Затова Клиниката по неврохирургия в болница " Св. Георги " се затваря за разчистване и стерилизация. Под карантина се слага целият личен състав, проби се вземат и от 20-те пациенти. 

Това заяви шефът на РЗИ - Пловдив д-р Ваня Танчева - Манчева след днешното съвещание на Областния спешен щаб. 

 Тя изясни, че вторият нов случай на COVID-19 е на 35-годишен пациент, който е настанен в Инфекциозна болница. Мъжът самичък е потърсил здравна помощ, положението му е средно-тежко.

Д-р Ваня Танчева-Манчева подчерта, че и в двата случая за инфектирани медици в Пловдив - лекарят от частната болница " Пълмед " и здравната сестра от УМБАЛ " Св. Георги ", те са проявили самоконтрол и съзнание да не заразят сътрудниците си. 

Те са се самонаблюдавали и при най - дребната симптоматика са си останали у дома. Благодарение на това е предотвратено по - огромно разпространяване на болестта, разяснява шефът на здравната ревизия. 

От близо месец цялото РЗИ - Пловдив е напълно мобилизирано и работи за ограничение на процеса на болестта. Екип от " Противоепидемичен надзор " на инспекцията в този момент е в Неврохирургията на УМБАЛ " Св. Георги ", изясни доктор Танчева - Манчева.

Тя обаче уточни, че при по - интензивно развиване на болестта РЗИ - Пловдив ще има потребност от поддръжка.

Не чакаме резултати от нови проби в Пловдив. Все още се чака резултатът на бебето със подозрения за ковид, съобщи доктор Танчева-Манчева. 

Тя още веднъж предизвести да не се струпват доста хора на едно място. Здравните инспектори наблюдават също дали се съблюдава дистанцията от най-малко един метър сред жителите.

Проучени са всички пътували на предните и задните седалки в самолета със инфектираната жена от Карлово. Те са 7 души. Идентифицирани са, издирени са общопрактикуващите им лекари и са взети нужните марки. Сред пасажерите един е от Стара Загора, различен от Бургас - и техните джипита са предизвестени, заяви доктор Танчева - Манчева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР