59-годишен мъж от Северна България беше опериран по спешност от

...
59-годишен мъж от Северна България беше опериран по спешност от
Коментари Харесай

Мъж пристигна с епилептични гърчове в болница "Тракия", там се случи нещо уникално

59-годишен мъж от Северна България беше опериран по неотложност от УНГ-специалисти на Болница „ Тракия “ под управлението на доцент доктор Петър Руев, д.м, оповестиха от болничното заведение.
Пациентът е страдал от инфектиране на междинното ухо, довело до тежка зараза на мозъчната обвивка, вследствие на което стартира да развива поредност от епилептични гърчове.
„ Въпреки извършеното консервативно лекуване със широкоспектърни антибиотици в предходното болнично заведение, положението на пациента не се е повлияло и по тази причина той беше ориентиран към Болница „ Тракия “, описа доцент Руев.
Диагнозата е била открита след обширно проучване със скенер на пирамиди и основен мозък.
„ Имаше заплаха от разпространяване на болестта и развиване на гноясал менингит, който е животозастрашаващо положение. Затова предприехме незабавна интервенция още в деня, в който пациентът беше признат, като извършихме необятна мастоидектомия с експлорация на междинна черепна ямка, т.е. ревизия на мястото, където инфекцията на междинното ухо беше минала към мозъчната обвивка “, разясни доцент Руев.
Широкото отваряне на мастоидния тумор в най-задната част на междинното ухо е разрешило да бъдат почистени клетките, наранени от възпалителния развой и по този начин инфекцията да бъде овладяна.
Операцията, дружно с продължаващата антибиотична терапия и съответната антиепилептична терапия, е довела до изцеление на болния в границите на няколко дни.
„ Тези положения са индикатор за равнището на опазването на здравето в страната, тъй като колкото е по-високо това равнище, толкоз по-рядко се записват сходни случаи “, уточни доцент Руев. Ако пациентите се диагностицират и лекуват в точния момент и съответно, по принцип не се стига до сходни затруднения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР