59 души са загубили живота си при катастрофи от началото

...
59 души са загубили живота си при катастрофи от началото
Коментари Харесай

59 души са загинали при катастрофи за по-малко от месец


59 души са изгубили живота си при произшествия от началото на месеца. Това заяви началникът на отдел "Пътна полиция " комисар Росен Рапчев пред bTV. Той уточни, че през последните няколко седмици в цялата страна има извънредно доста пътни произшествия. По негови думи те се дължали на три съществени аргументи - погрешно изпреварване, загуба на надзор над автомобила и лишаване на преимущество.

Само преди няколко седмици статистиката е отчитала 10% по-малко жертви спрямо 2018 година

Комисар Рапчев съобщи, че пиковите часове на произшествия през лятото са сред 17 и 19 ч.

Той прикани водачите да не се изнервят, когато попаднат в тапи, и да не подхващат рискови маневри. Рапчев подсети и че е значимо водачите да карат отпочинали.

По негови думи превишената и несъобразената скорост също са измежду главните аргументи за произшествия. Не може на път, който не дава отговор на условията, да се движиш с висока скорост, безапелационен бе той.

Рапчев изясни, че новият център за сигурност на придвижването ще координира действието сред другите институции - в него ще има хора от "Пътна полиция ", пожарната, Агенция "Пътна инфраструктура ", Автомобилната администрация, както и центровете за незабавна здравна помощ.

"Това са първите хора, които би трябвало да дойдат, когато има случай на пътя. Те би трябвало вземат бързи решения, да пренасочват придвижването, с цел да не влязат и други хора в тапи. Бързото деяние е в действителност значимо ", означи началникът на отдел "Пътна полиция ".

Припомняме, единствено за миналите дни станаха няколко тежки произшествия.

В петък моторист се заби в бус на Автомагистрала "Тракия " и почина. Верижна злополука по-рано денем също взе две жертви.

В нощта против събота станаха и две тежки произшествия в Хасковско, при които двама души починаха, а други трима бяха тежко ранени.

В събота пък бус с 8 деца катастрофира край Априлци. Към момента двама души към момента са в болничното заведение.

Вчера българин почина при тежка злополука на бус в Румъния, а други четирима сънародници бяха ранени.

По тази причина Институтът за пътна сигурност стартира невиждан 24-часов мониторинг на пътищата. /БТВ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР