59 души са задържани при вчерашната акция срещу битовата престъпност,

59 души са задържани при вчерашната акция срещу битовата престъпност, ...

59 души са задържани при вчерашната акция срещу битовата престъпност.


59 души са задържани при вчерашната акция срещу битовата престъпност, която се проведе на територията на село Белозем и съседните населени места. Това съобщи в „Здравей, България" кметът на Община Раковски Павел Гуджеров. Над 420 лица са проверени, над 200 автомобила, задържани са 59 лица. Има пет бързи производства. На шофьорите с нарушения са съставени актове и фишове. Смятам, че тази акция беше навременна и полезна, коментира той.

Спецоперацията е извършена след брутално нападение на 89-годишна жена. Маскирани мъже нахлули в дома й в центъра на селото, пребили я и я обрали.

По данни на жители на Белозем обирът е извършен през нощта. Нападателите са откраднали бойлер, микровълнова печка и пари. В момента състоянието на пострадалата е добро. „Тя живее сама. Има двама сина. Единият живее в селото, но в отделна къща, а другият - в Пловдив", обясни нейна съседка.

Местните хора казват, че до момента в селото е нямало подобни кражби. Някои от тях обаче обмислят да сложат камери за видеонаблюдение в къщите си. А вчерашната акция е внесла респект.

Трябва по-често да се провеждат такива акции, защото така хората са по-спокойни. Взети са необходимите мерки за ограничаване на такива деяния, заяви кметът на Белозем.

Източник: skandal.bg