58 от всички 377 тествани работници в завода за авточасти

...
58 от всички 377 тествани работници в завода за авточасти
Коментари Харесай

58 заразени, но не болни в завода в Смолян

58 от всички 377 тествани служащи в завода за авточасти в Смолян са с COVID-19. Но не са заболели.  Това акцентира кметът на града Николай Мелемов пред Българска национална телевизия.
По думите му от петък е почнало всеобщото тестване на служащи. Заразени са хора от Мадан, Рудозем и Смолян. От Смолянска община новите инфектирани са 21 души. " Хората са с позитивни проби, само че не са заболели ", сподели още той.
В Инфекциозното поделение в болничното заведение в Смолян в  момента има 12 пациенти, в интензивното няма тежки случаи, уточни Мелемов.
" Сложно е да се каже от кое място е тръгнала болестта, защото в предприятието работят хора от доста общини и те контактуват със своите фамилии, родственици и познати ", сподели той.
По думите му ограниченията, подхванати в града са задоволителни, само че би трябвало да се разчита на самосъзнанието на хората и да се съблюдава дисциплинираност.
Заводът не е спирал работа и в този момент продължава да работи.
Националният здравен контрольор също разяснява случая. По думите му чешкият притежател е направил доста добра организация и е обезпечил доста положителни условия. 
" Когато има огнища има и благоприятни условия за дифузно разпространяване – поради обществените и роднински контакти на всеки служащ. Но въпреки всичко тези огнища са местата, от които получаваме максимален брой инфектирани. Там действаме фокусирано, локално. Горе – долу за седмица съумяваме да овладеем ситуацията ", изясни Кунчев.
Доц. Кунчев: Ще постановяваме санкции, до момента в който ги научим да се държат както трябва
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР