58% от чувалите за Истанбулската конвенция не я одобряват, показва

...
58% от чувалите за Истанбулската конвенция не я одобряват, показва
Коментари Харесай

„Галъп“: 58% от българите, които са чували за Истанбулската конвенция, не одобряват приемането й

58% от чувалите за Истанбулската спогодба не я утвърждават, демонстрира социологическо изследване на „ Галъп Интернешънъл ”.

Изследването „ лице в лице “ е извършено измежду 776 души сред 2 и 9 февруари, изработен е и експресен сондаж, сбъднат сред 31 януари и 1 февруари сред 801 души.

86% са чули за Истанбулската спогодба. Това на процедура значи всички. Едва 19% утвърждават България да одобри документа. Съотношението е почти три към едно. Останалите се двоумят. Във всички обществени групи доминира отрицанието. Известно изключение са последователите на ГЕРБ, където близо една трета  приемат конвенцията, а две пети въпреки всичко я отхвърлят.

 12

Общият имидж на конвенцията явно е отрицателен за българите.

От тематиките от последните дни съществено се поддържат най-много другите видове инспекции на съответните контролни органи – проверки на имущество, инспекции на кметове, инспекциите в железниците и така нататък Например, 78% споделят мнението, че в никакъв случай не е късно да се ревизира нечие благосъстояние. 20% обаче считат, че към този момент е доста късно.

По мотив скорошните разкрития във връзка с железниците, респондентите са помолени да дадат цялостна оценка на БДЖ по скалата от 2 до 6. Средната оценка е 3.2. Тя е много невисок отзив за общото положение на железниците, въпреки и да не е безнадеждно неприятен. Обществото е абсолютно според, че ситуацията с сходни системи като железниците е прекомерно тежко, само че дава и шансове за коригиране.

 13

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР