58% от българите са на мнение, че протестиращите няма да

...
58% от българите са на мнение, че протестиращите няма да
Коментари Харесай

Близо 60% от българите не вярват, че протестите ще свалят правителството

58% от българите са на мнение, че протестиращите няма да изпълнят нито една от задачите си, а 25% считат, че ще изпълнят и двете цели - оставка на премиера и на основния прокурор . 6% настояват, че може да има единствено оставка на държавното управление. Най-малък е делът на хората, които мислят, че единствено основният прокурор ще подаде оставка - 3%. Това сочат данните на Галъп.

Появилата се и концепция за оставка на Руен Радев, която също не звучи реалистично за болшинството - 63% не я споделят, а 29% са на противоположното мнение. Останалите се двоумят.

54% не желаят предварителни избори, а 42% - желаят. Остава в действие констатацията и от предходни проучвания в тежки политически обстановки - обществото явно желае смяна, само че съответната вероятност за предварителни избори по-скоро отблъсква.
 Орлов мост остава блокиран, Царя също Обновена
Орлов мост остава блокиран, Царя също

Протестът продължава

Междувременно, 59% не престават да поддържат митингите в страната, а 34% не ги поддържат. Останалите се двоумят. Данните отразяват и нормалното у нас отношение към властта, само че и подсказват, че протестният капацитет е висок и остава сензитивен.

Относно въпросът с ковид, 55% одобряват, че държавното управление се оправя добре или доста добре със обстановката с короновируса , само че други 43% са на противоположното мнение.

Въпреки по-тревожните статистики обаче, и през днешния ден болшинство от 59% са срещу въвеждане още веднъж на твърди ограничаващи ограничения. 39% обаче споделят, че биха приели. Само в границите на два месеца делът на оптимистите спадна от 61% при започване на юни, през 40% в края на юни, до 32% в този момент.
 13 умряли от COVID-19 за ден у нас Обновена
13 умряли от COVID-19 за ден у нас

284 са новите случаи

44% настояват, че приходите им към този момент са намалели поради ковид. 9% - че са изгубили работно място . За 8% загубата на работа очевидно следва. 6% са спрели да заплащат заеми, а 2% - лизинги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР