58 новооткрити случая на коронавирус в България през последното денонощие,

...
58 новооткрити случая на коронавирус в България през последното денонощие,
Коментари Харесай

Заразата с коронавирус с още по-голям ефект върху Плевен, заради случилото се в завод Мизия

58 новооткрити случая на ковид в България през последното денонощие, 22 от които са в лечебни заведения. Общо доказаните случаи са 1348, 1141 са дейните случаи. Това стана ясно от думите на ръководителя на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Най-много случаи има в Плевенска област, с 23 случая, 17 са контактни на работещи в цех " Мизия ". Там болестта потегли от жена, чийто брачен партньор е интернационален водач и която не е спазила разпоредбите да се лекува при проявени признаци - най-малко по думите на шефа на предприятието. В София случаите са 19, от които 12 са на домашно лекуване.
Има 7 нови случаи на деца, 5 от които са от Плевен, всичките са момчета. Има и момиченце на годинка, всичките обаче са в леко положение.
Заразените медици са 147, т.е. има 9 нови случая и процентът остава 11%. Седем нови заболели медици има в " Пирогов ", като всички са от разнообразни клиники и 1 единствено е доктор. По 1 инфектиран има във ВМА и " Св. Иван Рилски ", само че не лекари.
206 са оздравелите, с 1 повече за 24 часа, 56 са умрелите, също с 1 повече. 301 души към този момент са в болница, 41 са в интензивно поделение.
Още: " Коронавирусът не затихва същински, само че към този момент по света почва охлабване на ограничения "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР