58% искат оставка на правителството, 32% са против, според проучване

...
58% искат оставка на правителството, 32% са против, според проучване
Коментари Харесай

Галъп: Всеки втори иска оставка на кабинета

58% желаят оставка на държавното управление, 32% са срещу, съгласно изследване на „ Галъп интернешънъл “, извършено на 13 юли измежду 700 души представителна извадка.

Данните сочат също, че 6% към този момент са ходили на митинг против държавното управление. Този дял условно се равнява на към 300 хиляди души. 36% споделят, че занапред биха взели участие в митинг против държавното управление. В митинг в поддръжка на държавното управление споделят, че биха взели участие 8%, а че към този момент са взели участие споделят 2%.

Съществена част от протестиращите са младежи от София като все още на проучването са протестирали към 10%, което би могло да значи и 150 хиляди души.

От „ Галъп интернешънъл “ считат, че към обстановката с COVID-19, доверието към държавното управление се е върнало, само че в този момент стартира противоположният развой. Това се следи и в други страни като Германия и Франция.

Сондажът на „ Галъп интернешънъл “ е извършен посредством телефонен панел. Абсолютна оптималната неточност 3.7 при 50% дялове. 1% от извадката е почти еднакъв на към 55 хиляди души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР