58-годишният Йордан Филипов се изправи днес пред Районен съд- Пловдив,

...
58-годишният Йордан Филипов се изправи днес пред Районен съд- Пловдив,
Коментари Харесай

Убийствата между баща и син в Пловдив - от разстрел до запалване след поливане с бензин

58-годишният Йордан Филипов се изправи през днешния ден пред Районен съд- Пловдив, който дефинира най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Преди два дни Филипов е умъртвил 30-годишния си наследник, а закононарушението, въпреки и толкоз тежко и немислимо, за жалост е част от делата, свързани с битовата престъпност и то тъкмо в този невъобразим отсек.
За да посегне татко на родния си наследник и да го лиши от живот, нормално аргументите са сложни, само че като предписание в основата стоят алкохолът или опиатите и държание, повлияно от тях. Ето къса статистика за убийствата на синове от бащите им в Пловдив. През 2010-та наследник умъртви татко си в кв. Южен в Пловдив, причината- разгулен кавги. През 2013-та година доктор Мариан Колев изкара остарелия си татко от дом за възрастни хора и го умъртви на равнища край града. Лекарят е злоупотребявал с алкохол .
. Зверството стана в брезовското село Отец Кирилово. Пред съда обвиненият каза- по какъв начин може да си помислите, че един татко ще убие сина си. Но го беше направил. И тук алкохолът имаше сериозна роля. През 2017 година баща- някогашен боен, не устоя на предизвикателното държание на 21 годишния си наследник наркоман и при поредна свада във вилната зона на Куклен невъзмутимо го разстреля . Правил е няколко опити да го лекува. Заедно с майката на момчето отглеждаха бебето на сина му, родено от майка наркоманка и съдът въобще не го прати зад решетките, дефинира му подписка. До този миг прокуратурата не е предявила обвинителен акт. 

Табуто има и друга страна- когато синове убиват бащите си. И този сюжет се среща много постоянно в последните години. Обикновено този тип закононарушения се разкриват незабавно, само че тежестта им е голяма. През 2010 -та наследник умъртви татко си в кв. Южен в Пловдив, Миналата година през юни 30 годишен умъртви 55 годишния си татко в кв. Ландос в Пловдив. В тази черна серия без подозрение самобитен любимец е някогашният полицейски контрольор Венцеслав Караджов, упрекнат за убийството на майка си и татко си на 15 май 2016 година. Делото му още се движи по коридорите на правосъдната ни система
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР