58-годишната М.Я. от Хасково отива на съд заради злоупотреба с

...
58-годишната М.Я. от Хасково отива на съд заради злоупотреба с
Коментари Харесай

Хасковлийка отива на съд заради измама с къща за гости за над половин милион

58-годишната М.Я. от Хасково отива на съд поради корист с пари от еврофондовете.
От 16 юли 2009 година до 3 декември 2012 година в Пазарджик и Пловдив в качеството си на ръководещ и представляващ комерсиално сдружение тя е показала погрешни сведения пред Държавен фонд „ Земеделие “ - Областна дирекция „ Земеделие “ Пазарджик и пред Дирекция „ Оторизация на заплащанията по използване на ограниченията за развиване на селските региони “ - Пловдив към Държавен фонд „ Земеделие “. Получената от нея сума е 371 520.84 лева
За да вземе средствата, обвинената е заявила, че ще влага 546 962.58 лева, макар че към датата на декларирането - 16 юли 2009 година, представляваното и ръководено от нея сдружение не е разполагало с такава сума. Освен това вместо да построи къща за посетители, както е заявила, М.Я. си вдигнала дом за персонални потребности.
Вместо да употребява получените средства по сметката на сдружението за назначение на чиновници, основаване на условия за потребление на къщата за посетители в Батак по предопределение, М.Я. подала заявки за предварително погасяване от 3 декември 2012 година и на същата дата предварително погасила дължимите суми по програмата за микрокредитиране на аграрни производители и бизнесмени в едва развити региони.
След това обвинената упълномощила своя позната, която на другарски начала да подава дължимите според чл.116 ал.3 от Закона за туризма справки-декларации до кмета на Батак, като отразява в тях нулеви нощувки. За времето от 2015 година до 2019 година са подадени общо 5 заявления.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР