58-годишна колумбийка от град Меделин вече е обиколила половината Земя

58-годишна колумбийка от град Меделин вече е обиколила половината Земя ...

Колумбийка обиколи половината Земя със стар Mercedes.


58-годишна колумбийка от град Меделин вече е обиколила половината Земя със стар Mercedes-Benz, който й е почти  връстник.

Анна Лучия Перес Тобон преминала от Патагония до Аляска с колата, а сега се намира в Русия, като е успяла да посети много градове, започвайки от Владивосток, и вече се стяга да покори Европа.

Авантюристката разказва, че купила мерцедеса, произведен през 1961 г.,в родината си, при това автомобилът бил в отчаяно състояние. Никой не искал да го поправи, затова й се наложило да вземе нещата в свои ръце и да се научи сама. Не след дълго я спретнала и след като вече била "на ти" с колата, решила, че време да направи околосветско пътошествие.

"Нося си три кутии с инструменти. А също така и два карбуратора, стар и нов, две резервни гуми и две туби с по 40 литра бензин", разказва Лучана, както я наричат роднините и близките.

Твърди, че в досегашното й приключение най-лоши били пътищата в Перу и Еквадор. Случвали се и повреди, един-два пъти автомонтьори оправили нещата, като щом разбирали историята й дори не взимали пари. Тези дни колумбийката тръгва към Швеция и Исландия, но не издава следващите спирки по пътя си.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg
 

 
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg