58 годишна главатарка дърпала конците на схематаБургаската полиция разби нелегален

...
58 годишна главатарка дърпала конците на схематаБургаската полиция разби нелегален
Коментари Харесай

Разбиха канал за бежанци: 500 евро на мигрант от Турция до България

58 годишна главатарка дърпала конците на схемата
Бургаската полиция разруши незаконен канал за превозване на мигранти през границата. Арестувани са четирима души- трима мъже и 58 годишна жена, която де факто е била основният уредник, координиращ целият трафик и връзката на канала.

" Четиримата са работили извънредно планувано, координирали са дейностите си посредством телефони с турски мобилни карти и GPS ", сподели шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Групата е таксувала мигрантите по отношение на дистанцията - до мястото, където би трябвало да стигнат. Средната цена била към 500 евро на човек.

Схемата лъснала, откакто униформени от морския град задържали група от 15 мигранти, на 19- ти декември.

" Бяха арестувани двамата водачи, които са ги превозвали, а на идващия ден - медиаторът, който е провел и наемал водачите. След това и уредникът, който е 58-годишна жена “, посочи старши комисар Калоянов.

Схемата била следната: откакто групата от мигранти премине през турско-българската граница, лидерът праща GPS координати на уредника на най-високо равнище. Те се дават на уредника на приблизително равнище, който има потенциал да извърши подобен транспорт. Той подава на авансово уговорени водачи въпросните координати и те отиват и вземат групата мигранти.

Обикновено преди буса с бежанците, пътува " пилотна " кола. Тя е нещо като " шпионин ", който подава информация на водачите на буса с мигрантите дали има нещо извънредно по пътя. " разузнавачите " алармират най- към този момент за служители на реда.

След буса има трета кола- " опашката ", която следи също за възможни проблеми.

За да не бият на очи, двата автомобила сменят позициите си постоянно, обясниха служителите на реда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР