575 влака ще се движат из страната догодина С нов

...
575 влака ще се движат из страната догодина С нов
Коментари Харесай

БДЖ с нова транспортна схема, пускат и коледни влакове до Банкя и Велинград

575 влака ще се движат из страната следващата година
С нов график за придвижване са влаковете от на следващия ден, съобщават Българските държавни железници (БДЖ). Проектът на транспортната скица беше оповестен за публично разискване през септември. Подробното разписание може да бъде получено от чиновниците на гишетата „ Информация ” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или на www.bdz.bg.

БДЖ ще резервира размера на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги. Превозът на пасажери ще се прави с общо 575 влака, от които 86 бързи (6 ще се движат единствено лятото), 127 пътнически влака и 362 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.

Ще бъде възобновено придвижването и на дневния трен по теснолинейката от Септември за Велинград и Аврамово, който ще има комфортни връзки от и за София, Пловдив, Пазарджик и други. Нови два районни влака ще пътуват сред Самуил и Исперих.

Идното лято са предвидени нощни влакове сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.

Запазва се всекидневното придвижване на влаковете сред България и Турция с нощния трен по маршрут София - Халкали - София, както и директните вагони сред Букурещ и Халкали, влаковете сред България и Сърбия с пътешестване сред София и първия граничен град Димитровград на територията на Сърбия, както и влаковете сред България и Румъния посредством интернационалната връзка по направлението София - Букурещ със утринния трен София - Варна с директни вагони за Русе и следобедният трен Русе - София с връзка в гара Русе за и от Букурещ.

През летния интервал е планувано да пътува и пряк вагон по направлението Варна - Горна Оряховица - Букурещ - Горна Оряховица - Варна. 

Специален Коледен трен ще пътува на 17 и на 18 декември от София до Банкя и назад. Празничната комбинация ще бъде формирана от три украсени вагона и ще потегли от Централна гара София в 11,10 часа. В Банкя влакът ще дойде в 11:38 часа. Атракционният трен ще тръгне от гара Банкя назад към столицата в 14 часа.

Отново на 17 и 18 декември коледен трен на БДЖ ще се движи и по маршрута Велинград - Септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР