570 души са починали в старчески домове в източен френски

...
570 души са починали в старчески домове в източен френски
Коментари Харесай

570 са починали в старчески домове в източен френски регион

570 души са умряли в старешки домове в източен френски район от началото на епидемията от COVID-19 в страната, предадoха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като се базират на известие на районните здравни управляващи.

Франция стана четвъртата страна в света, която мина прага от 4000 умряли от новия ковид. Но тези данни не включват смъртните случаи отвън лечебните заведения.

В страната набъбнаха случаите на умряли хора в старческите домове. От разнообразни елементи на Франция бе обявено за десетки умряли там. Официални представители към този момент се въздържат от директна връзка на тези смъртни случаи с ковид, поради възрастта и здравето на доста от умрелите.

" Към 31 март 411 старешки домове бяха наранени от COVID-19 от общо 620 в района ", оповестиха здравните управляващи на Големия източен френски район и прецизираха, че общо умрелите са 570.

Регионите във Франция събират данни за обстановката в домовете за възрастни хора и Националната организация по опазване на здравето се чака да оповести съответни числа по-късно през днешния ден. Почти 1 милион души живеят в старешки домове във Франция.

Миналия месец почитан здравен представител предизвести здравния министър, че минимум 100 000 души могат да починат във Франция, в случай че обстановката с ковид не бъде овладяна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР