57-годишният Гари Рей Боулс, превърнал се в кошмар за гейовете

...
57-годишният Гари Рей Боулс, превърнал се в кошмар за гейовете
Коментари Харесай

Кошмарът на US гейовете си поръча вечеря преди екзекуцията

57-годишният Гари Рей Боулс, трансформирал се в призрачен сън за гейовете от Флорида, беше екзекутиран с инжекция. Той призна, че е направил три убийства на хомосексуални мъже през 1994 година, само че съгласно следствието жертвите му са най-малко шестима. Преди да бъде изпълнена присъдата на 22 август, Боул е оставил предсмъртно писмо, в което се разкайва за осъщественото от него, заяви The Sun.

" Съжалявам за всички болки и премеждия, които съм предизвикал. Надявам се моята гибел да облекчи болките по моя виновност. Никога не съм желал моят живот да премине по този начин. Човек не се разсънва с решение да стане сериен палач ", написа Боулс.

В писмото си той благодари на няколко свои другари и юристи, както и на надзирателите от пандиза във Флорида, където той беше заключен в килията на смъртниците. " Те се държаха към мен с почитание в моите последни 73 дни и аз още веднъж се почувствах човек ", твърди мъжът, който стана прочут и като “Убиеца от I-95 ”, тъй като извършваше закононарушенията си постоянно в региона на тази автомагистрала от източното крайбрежие на Съединени американски щати.

Другият признак на убийствата му е навикът да пъха в гърлото на жертвата нещо - от секс играчки до тоалетна хартия.

Преди изтезанието Боулс се възползва от правото си да си поръча последна вечеря на стойност до 40 $. Страховитият нарушител си избра три хамбургера, пържени картофи и бекон.

По време на правосъдния развой стана ясно, че още от дете той е почнал да проституира поради пари, предлагайки се на хомосексуалисти. Боулс имал проблеми със закона и преди да бъде махленски като сериен палач. През 1982 година той е наказан за побой и обезчестяване на момиче, за което получил 8 година затвор. По-рано имал и друга присъда за обир.

Въпреки че вадел пари като гей жиголо Боулс поддържал връзки с дами, само че когато бил на 32 години приятелката му схванала за неговата мръсна загадка и въпреки да била бременна направила аборт и го зарязала.

Това озлобило Гари, който почнал да избива гейове, примамвайки ги с оферти за секс. Според следствието негови жертви са шестима мъже, убити за осем месеца през 1994 година във Флорида, Джорджия и Мериленд. Прокурорите обаче съумяха да потвърдят виновността му единствено за три от закононарушенията Самият палач призна, че е умъртвил 59-годишния Джон Робертс и 37-годишния Алберт Морис. И в двата случая той се срещнал с жертвите в питейни заведения, след това ги канел за секс игри и когато оставали уединено ги пребивал и задушавал. Винаги взимал и кредитните им карти със себе си, което и помогнало на ФБР да го залови.

Заради двете убийства Боулс получил доживотна присъда, която излежавал при непоколебим режим в пандиза. Скоро обаче наказването било променено, тъй като съдът потвърдил още едно негово ликвидиране, осъществено по извънредно нечовечен метод в края на 1994 година.

47-годишният Уолтър Хинтън предложил на Боулс да живее в неговата каравана в Джексънвил Бич, щата Флорида. Когато обаче задремал серийният палач му размазал главата с парче бетон. Хинтън още дишал, когато Боулс му натъпкал в гърлото тоалетна партия и му запушил устата с парцал, до момента в който не издъхне.

Заради това закононарушение доживотната присъда била сменена със смъртно наказване, а изтезанието му беше № 99 за шата Флорида от 1979 година насам.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР