5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица

...
5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица
Коментари Харесай

Последни данни за безработицата у нас

5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица на юни, а почналите работа посредством бюрата по труда са 6427 души. Това сочат най-новите данни от профилираното наблюдаване на пазара на труда поради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. За интервала 31-и май - 6-и юни най-вече са освободените от работа от София-столица, Пловдив и Благоевград.

За първата седмица на юни най-вече са намерилите прехранване посредством бюрата по труда в област Бургас, следвана от столицата, Благоевград и Варна.

Данните от профилираното наблюдаване демонстрират, че от началото на годината до момента новорегистрираните безработни в цялата страна са 131 200 души, а почналите работа 110 500.

През миналата седмица близо 4 000 свободни работни места бяха препоръчани в акцията " Работа в БГ туризма " на Агенцията по заетостта. В бюрата по труда се организираха срещи сред работодатели от туризма и безработни.

Традиционно измежду най-търсените фрагменти на старта на летния сезон са готвачи, камериерки, сервитьори, админи и спасители ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР