560 евро на месец - просто така, без да работиш.

...
560 евро на месец - просто така, без да работиш.
Коментари Харесай

Дават ти 560 евро, за да не работиш. Резултатът е неочакван

560 евро на месец - просто по този начин, без да работиш.

В този опит, който тече от година във Финландия, вземат участие 2 000 души. Как им се отразява безусловният главен приход, описват двама от щастливците, предава Deutsche Welle.

Оказва се, че те работят макар тези пари, тъй като желаят да работят и да не разчитат единствено на тях.

Тези 560 евро на месец са доста мощна мотивация, споделя един от тях.

Какво закусват сполучливите хора

Той е измежду 2000 финландци, които вземат участие в опита за безусловния повсеместен приход. За присъединяване бяха определени единствено безработни и той ще завърши след година.

Експериментът преследва две цели. Първата е по този начин да се каже „ идеологическа ": да се ревизира догатката, че човек работи, единствено в случай че е заставен заради финансови аргументи. В случая с безусловния приход хората могат и да работят – и отново ще си получават по 560 евро, а другият им приход ще се полза с налози. Втората цел е да бъдат анулирани всевъзможните типове обществени помощи.

Има ли 800 лева заплати в България и по какъв начин да вдигнат приходите

Прогноза за 2018 година: Високи заплати и повече работни места

Кой взима заплата от 3500 лева у нас

Защо ниските заплати са разрушителни за България

„ Резултатите са от голямо значение, тъй като ще отговорят на въпроса за икономическата целенасоченост: дали безусловният приход снижава мотивацията да се търси работа, изключително измежду младежите. "

Доскоро Финландия се гордееше с компанията за мобилни телефони Nokia и с успехите си в просветителните ранглисти „ PISA ". Но триумфите на учениците в „ PISA " към този момент са минало, а и звездата на Nokia от дълго време избледня. Eкспериментът с безусловния приход в този момент още веднъж подрежда Финландия измежду новаторските народи, споделя Мика Рюсюнен от Тампере, който също получава подобен приход.

„ Много съм горделив, че вземам участие в този опит, който е неповторим в човешката история. Може да не е съвършено, само че след 100 години ще споделят: Финландия първа го тества. "

Дали хората ще бъдат склонни хем да получават категоричен приход,

хем да работят и да заплащат налози – това към този момент не може да се каже. Финландският опит още продължава. Едва ли обаче ще бъде допустимо всичките 5,5 милиона финландци да получават подобен приход, тъй като това би довело до разноски от 11 милиарда евро годишно, счита икономистът Вейко Пулка, един от уредниците на опита. Според него, за една страна с годишен бюджет от 55 милиарда евро това ще бъде непостижима тежест.

Дискусията във Финландия се води прагматично. Критиците на опита упорстват да се усили продължителността на плана, която сега е две години, а също по този начин в него да вземат участие освен безработни, само че и студенти, хора с ниски приходи и начинаещи бизнесмени.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР