56 стажанти от Главна дирекция «Гранична полиция» се заклеха да

...
56 стажанти от Главна дирекция «Гранична полиция» се заклеха да
Коментари Харесай

Заклеха 56 стажанти от Гранична полиция

56 стажанти от Главна дирекция «Гранична полиция» се заклеха да съблюдават Етичния кодекс на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Тържествената гала се организира през днешния ден в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи. На нея приъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, шефът на Главна дирекция «Гранична полиция» основен комисар Светлан Кичиков, ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи старши комисар доц.д-р Неделчо Стойчев. Сред формалните посетители бяха още заместник-областния шеф Петър Белчев, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, началникът на отдел «Охранителна полиция» при ОДМВР-Пазарджик комисар Иван Дончев, шефът на полицейскя център в Пазарджик комисар Стоян Зайков и заместник-директорът на ЦСПП-Казанлък основен контрольор Петър Петров. Присъстваха доста родители близки и другари на стажантите, както и възпитаници от СОУ «Георги Бенковски» в Пазарджик.

С днешното полагане на тържествена клетва приключва първичното професионално образование на бъдещите гранични служители на реда, което е траяло в границите на миналите 27 седмици. Те са минали през обща и специфична полицейска подготовка, срещнали са се с особеностите на наказателното право и развой, с административно-наказателната активност и европейското законодателство. От тук нататък младите мъже и дами ще извършват своите отговорности в зоните на гланично контролно-пропускателните пунктове в цялата страна.

Аз имам вяра, че ще изпълнявате и прилагате  добросъвестно добитите познания и умения и в последна сметка ще осигурите по този начин нужната ни сигурност, както за страната ни, по този начин и за Европа, с тези думи се обърна към завършващите стажанти заместник-министър Балабанов. Той пожела на всички здраве и изрази убеденост, че граничните служители на реда ще извършват почтено това, за което през днешния ден са положили клетва.

Стажантите приключили курса на образование с отличен триумф бяха наградени от ректора на Академията на Министерство на вътрешните работи доц.д-р Неделчо Стойчев и шефа на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков.

Празничен водосвет за здраве отслужиха свещеници от пазарджишката епархия.                
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР