56 са регистрираните пътнотранспортни произшествия на територията, обслужвана от ОДМВР-

...
56 са регистрираните пътнотранспортни произшествия на територията, обслужвана от ОДМВР-
Коментари Харесай

15 тежки катастрофи в Шуменско само за месец

56 са записаните пътнотранспортни катастрофи на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен през месец септември. От тях тежки са 15, в които има един умрял и 17 ранени участници в пътното придвижване.

Установени са 6073 нарушавания, като 2955 от тях са за превишаване на скоростните режими. 239 са откритите водачи, които са управлявали с скорост сред 31 и 40 км/ час над оптимално допустимата. В други 84 случая са открити превишения на оптимално позволената скорост сред 41 и 50 км/ час. С превишение от над 50 км/ час от оптимално разрешената са засечени 29 водачи.

500 са глобените водачи за погрешно прекъсване и паркиране, 294 са откритите нарушавания за неспазване на знаци, преимущество и сигнали, 49 са се движили погрешно по пътното платно.

За неизползване на предпазен колан или каска са формирани 127 акта за открити административни нарушавания.

15 са водачите, открити да карат след приложимост на алкохол, трима – след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. Неправоспособните водачи, които са карали и са били тествани от екипи на полицията са 25. Временно отнети са 33 свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство, на 36 пътни транспортни средства е прекъсната регистрацията, от придвижване са спрени 25.

При инспекции в региона с нередовни пътни документи са били 350, 184 са били зад кормилото на механически неизправно моторно транспортно средство, а 16 са употребили мобилен телефон по време на ръководство на транспортно средство. Установени са 55 нарушавания на пешеходци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР