56 премиерни и утвърдени филмови заглавия са част от тазгодишната

...
56 премиерни и утвърдени филмови заглавия са част от тазгодишната
Коментари Харесай

56 премиерни и утвърдени филма на Киномания 2019

56 премиерни и одобрени кино заглавия са част от тазгодишната селекция на. Сред тях са дълго чаканите нови филми на знакови режисьори като Педро Алмодовар, Уди Алън, Андрей Кончаловски, Ксавие Долан и други Старт на фестивала дава филмът на Мариус Куркински на 14 ноември от 19:00 ч. в зала 1 на НДК , а на 17 ноември от 19:00 ч. публиката ще стане част от специфичната вечер, отдадена на Тео Ушев -.
До края на Киномания посетителите в Централно предверие на НДК ще бъдат посрещани от галерия на художник Борис Десподов, който е създател на визията на фестивала. Експозицията показва 16 негови плаката, направени за филмовия фестивал през годините.
Непосредствено преди формалното начало на фестивала от 6 до 8 ноември киноманите ще се насладят на нетипични типичен заглавия от сбирката на " Мосфилм ", измежду които, и.
" Киномания стана по-различна. Обърнахме внимание на фестивалния подтекст, който е извънредно значим. Съдържанието е несъмнено, само че значима е и техническата част. Тази година сме обезпечили нов лазерен кино прожектор, което не е без значение, защото всички филми към този момент се създават на едно напълно друго софтуерно равнище. Ние бихме желали да създадем това чувство като тон и светлина, тъй че сме се погрижили публиката да има в действителност качествено преживяване. Тази година за първи път ще имаме премия Киноман на годината. Посветили сме я на Георги Ангелов, който в действителност е кръстникът на Киномания. Всеки, който счита, че е гледал доста филми от програмата, може да претендира за премията. За нас традициите са извънредно значими, те са в основата на построяването на един фестивал и на фестивалната просвета въобще. Затова основахме тази премия – да уважим предишното и да дадем на днешните киномани един добър образец ", сподели Председателят на Съвета на шефовете на НДК – Борислав Велков.

Тази година уредниците на фестивала са планували и вълнуващо преживяване за цялото семейство . За най-малките киномани кино " Люмиер Лидл " предлага селекция от четири обичани детски кино лентата, а НДК в партньорство с NIM kids animation ще организира за втора поредна година особено събитие –. Най-креативните измежду децата ще се борят за детски " Оскар " -и. Киномания провокира дребните гении да развихрят въображението си с изключение на в категориите за най-хубав режисьор, оператор, артист и в специфичната категория " Гледай ", въодушевена от слогана на фестивала.
В програмата на фестивала са готови и изненади за феновете на френското кино . Най-новите и типичен френски заглавия ще бъдат прожектирани в границите на фестивала на Френския филм в кино " Люмиер Лидл ". Селекцията от 9 разнообразни по род кино лентата сервира на феновете серия от страсти и вълнуващи мигове.
" Разнообразието е главен акцент в нашата стратегия. Много сме горди с четирите ко-продукции. Първият филм, който ще представим, е " Славни времена " с артисти, които доста харесвате – Фани Ардан, Даниел Отьой и Гийом Кане. Също по този начин ще покажем и новия филм на Селин Шиама – " Портрет на момиче в пламъци ". Това е история за една обич, лимитирана в пространството и времето, която има също и феминистки и политически акцент. Това са все авторски филми, които ще имате наслаждение да видите по време на фестивала. Ще видите и новия филм на режисьора Хирокадзу Корееда, който събира не едно място Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук. Ще прожектираме и кино лентата " Вълчият вик – прелестен филм на военна тема, трилър, екшън, режисиран от Антонн Бодри ", показа новият шеф на Френския културен институт Клод Шасен.
Премиерни прожекции в границите на Киномания ще имат и българските филми – на 27 ноември от 20:30 ч., и– на 13 ноември от 19:00 ч. Режисьорът на " Котка в стената " Весела Казакова разкри детайлности и любопитни обстоятелства за лентата, която неотдавна сграбчи влиятелната премия на ФИПРЕССИ във Варшава.
" Мислим, че това е идеалната премиера на " Котка в стената " в София. Вече има мнения, че филмът е много достоверен и друг от всичко, което по принцип е забелязано в игралните филми. Ще видите нови лица в българското кино – Ирина Атанасова и Ангел Генов, 5-годишният Орлин Асенов и още една доста мощна британска група във кино лентата. Той се развива към скандал, завихрен поради една котка, само че преглежда проблемите на българското емигрантство там – обстановката на Брекзит, връзките сред хората, предразсъдъците, ежедневния расизъм ", разясни Весела Казакова и добави, че сюжетът на кино лентата е по същински случай.
От своя страна Поли Ангелова – продуцент на кино лентата " 7- Омнибус от 7 късометражни кино лентата " показа насладата си, че премиерата на кино лентата ще бъде точно на Киномания и добави, че филмът е изработен с поддръжката на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Тя разкри и детайлности за 7-те определени кино лентата.
Цялата стратегия на Киномания може да видите.
Билетите за филмите от Киномания са в продажба на касите на Билетен център – НДК и онлайн на.
Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР