56% от израелците искат премиерът и лидер на партията Ликуд

...
56% от израелците искат премиерът и лидер на партията Ликуд
Коментари Харесай

56% от израелците искат оставката на Нетаняху за корупция

56% от израелците желаят министър председателят и водач на партията " Ликуд " Бенямин Нетаняху да подаде оставка поради делото за корупция, което се води против него.

Това демонстрира резултатите от изследване, оповестено в петък от Channel 13 News.

35% от интервюираните считат, че Нетаняху може да остане на поста, а 9% нямат позиция по въпроса.

Ако през днешния ден бяха извършени избори, съгласно анкетата, партия " Синьо и бяло " на Бени Ганц би била най-голямата партия в Кнесета с 36 места, а " Ликуд " ще завоюва 33 места. " Наш до,м Израел " на Авигдор Либерман печели осем места и продължава да бъде балансьор.
 Опозицията прикани Нетаняху да сдаде министерските постове
Опозицията прикани Нетаняху да сдаде министерските постове

Нетаняху би трябвало да бъде лишен от постовете на обществен министър, здравен министър, министър по въпросите на диаспората

На участниците в изследването също по този начин е бил заложен въпросът кого ще считат за виновен, в случай че Израел отиде на избори за трети път в рамките единствено на една година.

3 5% са дали отговор, че Нетаняху ще бъде основният провинен, 27% упрекват Авигдор Либерман, а 25% считат, че и двамата са еднообразно виновни.

Само 4% са дали отговор, че ръководителят на синьо-белите Бени Ганц ще бъде отговорен за трети избори.

Припомняме, че израелската партия " Синьо и бяло " прикани Нетаняху да се отдръпна от министерските постове след рекомендацията на основния прокурор да се издигнат обвинявания против дългогодишния водач на еврейската страна.

От там разясниха, че не е належащо Нетаняху да подава оставка като министър председател на този стадий, защото не е поискано от съда.
 Официално упрекнаха Нетаняху в корупция
Официално упрекнаха Нетаняху в корупция

Той отхвърля и разяснява, че е жертва в " лов на вещици "

След дълготрайно следствие основен прокурор Авишай Манделблит предложи да се упрекна Нетаняху в корупция . Това в допълнение ще усложни опитите за образуване на ново държавно управление в Израел. Страната може да се насочи към трети избори през 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР