56 любители на планинското бягане от Враца, Мездра, Крета, Видин,

...
56 любители на планинското бягане от Враца, Мездра, Крета, Видин,
Коментари Харесай

Над 50 човека се включиха в Kreta Run 2018

56 фенове на планинското тичане от Враца, Мездра, Крета, Видин, Монтана, София, Берковица, Пловдив, Панагюрище, Койнаре, Стара Загора, Чипровци, Русе и Добрич се включиха във второто издание на надпреварата „ Kreta Run”. Атрактивната конкуренция се организира в покрайнините на мездренското село Крета и е част от годишния състезателен календар на BG Events & Guiding за 2018 година и на Община Мездра.
39 мъже и 17 дами, фенове на бягането в пресечени местности, минаха по трасе с дължина 11 км и 200 м с денивелация 370 м. Най-бърз измежду представителите на мощния пол бе 24-годишният Кристиян Кирилов от Берковица с време 50:17 мин. Негови подгласници станаха Цветко Митов от Враца с 51:47 мин. и Георги Георгиев от Спортна академия „ Азимут “- София с 54:56 мин. Призьорите получиха своите награди от кмета на с. Крета Виолета Панова.
Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков пък връчи премиите на най-бързите дами в надпреварата. Тоня Цветкова от „ Скишарки “-София, вносител на екипировка за спортове навън съкруши конкуренцията измежду нежния пол с 1:01:43 мин. Нейни подгласнички станаха Вероника Вълканова от София с 1:03:19 мин. и Елеонора Тодорова от Монтана с 1:07:36мин.
Най-малкият участник в конкуренцията бе 9-годишният Емилиян Георгиев от Враца, а най-възрастен- 56-годишният Лъчезар Христов от Русе.
Организатори на „ Kreta Run 2018” бяха феновете на бягането в пресечени местности Александър Александров, Станислава Цветкова и планинския лидер, инструктор по планинско колоездене и екскурзовод Иван Стоянов. Маршрутът на трасето е дело на Николай Ралчов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР