56-годишният Димитър Иванов, който е спряган от прокуратурата за виновен

56-годишният Димитър Иванов, който е спряган от прокуратурата за виновен ...

Димитър, убил моториста до КЦМ, карал 6 г. с фалшива книжка.56-годишният Димитър Иванов, който е спряган от прокуратурата за виновен за ужасяващата катастрофа, при която загина 37-годишният асеновградчанин Ерол Мехмед, беше изпратен за постоянно в ареста. Това стана ясно преди минути на днешното съдебно заседание, на което магистратите потвърдиха исканата от прокуратурата най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иванов.

Мелето стана на 10 август – на "Асеновградско шосе", край КЦМ. Тогава загиналият е правил каскади с мотора си, но е паднал на платното. След това е бил прегазен от бус, сочи справката на съдебна медицина. Зад волана на товарния автомобил е бил именно Иванов.

Днес в съдебната зала беше семейството на Димитър. Те изразиха позиция, че той е невинен и не е видял моториста на пътя. Самият Иванов беше докаран в залата от няколко охранители. На ръцете му бяха поставени белезници. Той призна, че е неграмотен и има четири деца.

Прокурор Тодор Павлов изтъкна, че Димитър е карал шест години с фалшив документ за управление на МПС, който бил издаден в Турция. Обвинителят настоя за постоянен арест, тъй като мъжът избягал от местопрестъплението.

Защитата контрира с факта, че Иванов изкарва прехраната си като продава играчки по сергии в района. Той трябвало да се грижи и за голямото си семейство. Освен това, по думите на защитата, изобщо не бил разбрал, че е прегазил моторист и затова продължил по пътя си.

Самият Димитър поиска парична гаранция от съда, като предварително се опита да уговори размера ѝ.

Въпреки това съдът взе страната на прокуратурата и наложи мярка „задържане под стража“ спрямо Иванов.

Решението подлежи на обжалване пред апелативния съд.

Източник: marica.bg