56 години след появата нa харизматичния агент 007 за първи

...
56 години след появата нa харизматичния агент 007 за първи
Коментари Харесай

Музиката от Джеймс Бонд събира Софийската филхармония и музиканти извън петолинието

56 години след появяването нa харизматичния сътрудник 007 за първи път на дребния екран и в разгара на фотосите на 26-ия филм за Джеймс Бонд, който се чака да тръгне по международните кина на 8 ноември 2019-а, Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще напомни някои от най-хубавите музикални моменти на трансформиралата се в класика поредност.
Сред тях са топ сингли като Diamonds Are Forever, The World Is Not Enough, Golden Eye и Skyfall.

Концерт с музика от филмите за Джеймс Бонд до момента в България не е юридически, тъй че единствено по себе си това е неповторимо музикално събитие - споделя Владимир Джамбазов , създател на аранжимента на песните, които ще бъдат изпълнени.

Избрани са 10 от общо 25-те кино лентата за Агент 007, тъй като в противоположен случай концертът ще стане прекомерно дълъг, прецизира Владимир Джамбазов и добавя: Удоволствието е от тези песни да се създадат симфонични разновидности, които да им придадат малко по-различна стойност от тази, която имат в оригиналите и да бъдат обединени като тон в един концерт.
Имал ли е компликации? Джамбазов е безапелационен: Никакви. Единствено се състезавах с времето.

Сред солистите, които ще излязат на сцената в зала " България " са Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев за който присъединяване в този план е само и единствено наслаждение, тъй като отвън музиката главното му занятие е аптечният бизнес.

На въпрос: Кое е общото сред медикаментите и музиката? Живко с усмивка дава отговор: Музиката е лекарство за душата, а с медикаментите се лекува тялото.

Заедно с песните в програмата на концерта ще прозвучат и 2 симфонични сюити и истинската тематика за Бонд, написана от композитора Монти Норман за " Доктор Но " (първият филм от поредицата) и получила международна известност още тогава.

С Владимир Джамбазов и Живко Станев беседва Даниела Бенишева. Чуйте ги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР