56 души достигна броят на жертвите на новата пневмония в

56 души достигна броят на жертвите на новата пневмония в ...

56 души достигна броят на жертвите на коронавируса в Китай.


56 души достигна броят на жертвите на новата пневмония в Китай, предизвикана от коронавирус. По последни данни на властите в провинция Хубей са били регистрирани и 323 нови случая на заразени с болестта. С тях броят на хората,  носители на коронавируса  в Китай достига 1 610 души, уточняват от Ройтерс като се позовават на правителството.

Агенцията публикува и два научни анализа на епидемията, според които всеки заразен с новия коронавирус предава болестта средно на 2-ма или 3-ма души. Това е така при сегашните темпове на разпространение, които, според експертите, се влияят пряко от мерките за контрол и превенция от заболяването, които са в ход.Те трябва да спират заразяването в най-малко 60 на сто от случаите, категорични са учените.

Опасността от пандемия заради заболяването в Европа остава ниска, казва пък за Асошиейтед прес д-р Яздан Язданпане, който лекува в Париж пациенти, разболели се от новия коронавирус. Според него смъртните случаи, причинени от новата пневмония са два пъти по-малко от тези, причинени от Тежкия остър респираторен синдром.

Междувременно в Ухан - градът, считам за огнище на заразата - вече са изпратени повече от 14 хиляди броя защитни облекла и над 110 хиляди чифта медицински ръкавици. Министерството на търговията на Китай съобщи, че в Ухан и съседните райони има достатъчно големи запаси от стоки от първа необходимост. В града се изпращат хранителни стоки - яйца, риба, говеждо и свинско месо. 

Източник: blitz.bg