550 медици бяха отличени от пациентите им в рамките на

...
550 медици бяха отличени от пациентите им в рамките на
Коментари Харесай

Наградиха медици от инициативата Лекарите, на които вярваме

550 медици бяха отличени от пациентите им в границите на самодейността на в. " 24 часа " - " Лекарите, на които имаме вяра ". Те получиха премиите си на гала в София.

Освен отличния на церемонията, медиците получиха обещаниe от здравния министър, че скоро ще бъдат признати промени в наредбата за специализациите.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Държавата ще субсидира базите за образование на избрани специалности, които са недостиг за нашата страна.
Така от министерството се надяват да решат казуса с приключването на млади лекари в чужбина.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Имате което увещание и уверението на моите сътрудници, че ние желаеме и вършим всичко допустимо за възстановяване на труд в опазването на здравето, за възстановяване на опазването на здравето в България.
Здравният министър възнамерява да възобнови и публичния спор за смяна на здравноосигурителния модел.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Промяната в модела е наложителна и аз ще се боря до край, с цел да го направя по-ефективен.
Въпреки проблемите на системата " Лекарите, на които имаме вяра " не губят доверието на пациентите си. Онкогирургът Евтимия Средкова получава наградата за пети път.
Д-р Евтимия Средкова, онкохирург: Това за мен е извънредно самопризнание и отговорност.
Кардиохирургът Владимир Данов се подреди за трети път измежду " Лекарите, на които имаме вяра "
Проф. Владимир Данов, кардиохирург: Това самопризнание е доста високо, защото си оценен от тези хора, на които всеки ден даряваш живот.
За първи път 100 медици, които още специализират, получиха приз " Лекарите, на които имаме вяра ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР